tisdag 1 april 2008

Många stora nyheter har publicerats idag!

Inom hästvärlden är kanske den största nyheten att ryttar-OS kommer att flyttas från Hongkong till Sverige! Det är Vara Horse Arena som blir värd för tävlingarna istället, allt för att spara de deltagande hästarnas hälsa. (Rapporterar Hästmagasinet.)

Även Ridsport har ett riktigt scoop idag: Rolf-Göran Bengtsson och Helena Lundbäck kommer båda att stå över Världscupsfinalen i Scandinavium om en månad, för att spara hästarna inför OS.

Flyinge rapporterar att man har klart med en ny avelschef, nämligen HKH Prinsessan Madelene. Prinsessan har tillbringat mycket tid i USA och ser fram emot att ta in de amerikanska hingstlinjerna i Sverige.

Norrbottens Kuriren avslöjar att huvudanledningen till franska Pernods köpt av svenska Vin & Sprit är satsningen på en ny produkt: Absolut Ice, vilken kommer att säljas i en flaska helt av is, naturligtvis tillverkad i Jukkasjärvi. Den kommer bara att säljas som kvarting, för att flaskan inte ska hinna smälta innan man druckit upp innehållet.

Norrländska Socialdemokraten berättar om Luleå kommuns nya vapen mot felsorterat metallskrot i sopsorteringen: fem stycken specialtränade hundar som fötts upp i närheten av den nedlagda Viscariagruvan i Kiruna. När tidningen testar en av hundarna tar det inte många sekunder för den att hitta en glödlampa, trots att den gömts i en bit falukorv!

Från resebranschen, slutligen, berättas att Ryan Air kommer att börja ta betalt för toalettbesöken på sina flygningar. Frekventa resenärer kommer att kunna köpa klippkort för att få lägre pris. Och toalettbesök som förbokas blir billigare!

Telia berättar att det fr o m i år är olagligt med aprilskämt i massmedia - så det så!

Min storebror fyller föresten 43 år idag - men det är å andra sidan alldeles sant! GRATTIS PER!!!

Inga kommentarer: