fredag 2 november 2007

VARNING!!! Det finns fåglar i skogen!!!

Denna uppskakande upptäckt gjorde stackars Feykir idag - och det krävdes mycket övertalning från min sida innan han vågade fortsätta framåt längs vägen. Ett tag funderade jag faktiskt på om ett visslande ljud som hördes kanske var en björn, för jag vet att de kan vissla men jag har aldrig hört hur det låter. Men sedan ändrades ljudet lite och lät mer som ett fågelläte och det kändes ju betydligt lugnare! Jag kan bli ganska störd på Feykir när han håller på så här och fånar sig... Ibland undrar jag om det är jag som överfört olika "Reykur-trauman" till honom (Reykur är ju bara total-cool på ett fullsatt Globen med ljus, blixtar och hög musik...) genom att omedvetet bli spänd när jag förväntar mig en häftig reaktion. Men det är ofta "osynliga monster" Feykir reagerar på - som bara han ser och inte jag - och då kan det ju knappast bero på mig. Förhoppningsvis är de här fånerierna något som "växer bort" med tiden... undrar bara när, han blir ju snart 8 år!

Red ca 1 timme idag. Det var någon minusgrad och ganska halt längs bilvägen så vi fick hålla oss längs ena kanten, vilket gjorde att jag inte kunde flytta honom i sidled hela tiden som jag brukar. Red in på skogsvägen till galoppbacken och där var det inte halt så vi kunde rida alla gångarter. Idag var det inga problem alls att rida vänster galopp - något han inte alls ville här om veckan. Var det så att han inte kände för det just då?! Red bara en vända i galoppbacken idag innan vi vände hemåt - ville nämligen hinna hem innan det började skymma. Skrittade ovanligt mycket på hemvägen och då skötte sig Feykir faktiskt över förväntan. När vi passerade stället med "visslande björnen" hörde jag ljudet igen, men Feykir reagerade inte det minsta så det var definitivt inte en björn. Måste försöka leta upp en björnvissling på nätet så att jag vet hur det låter!

När vi kom tillbaka till stallet och Feykir mumsade på sitt kraftfoder ringde jag hovslagaren för att höra när han kan sko Feykir med vinterskor. Jag har velat vänta så länge som möjligt eftersom det varit så varm - broddarna slits så fort av leran. Det visade sig att "hovis" kan komma redan på måndag! Perfekt!

Inga kommentarer: