tisdag 13 november 2007

Äntligen lite ridning!

Åkte till stallet före jobbet på morgonen. Är fortfarande förkyld, men nu kunde jag inte stå emot "Feykir-suget" längre! Riktade in mig på en ridtur där Feykir skulle få jobba så mycket och jag så lite som möjligt - så det blev mest trav och galopp längs vägen och i skogen. Tränade galoppfattningar genom att rida fyra galoppsprång, sakta av till trav, fatta ny galopp o s v. Varvade dessutom höger och vänster galopp. När jag gjorde fattningarna nästan bara som antydningar - genom att "tänka galopp med ena höften" så blev fattningarna väldigt bra. Men om jag "försökte vara tydlig" och gjorde en större sak av det hela blev det inte alltid rätt galopp... Less is more - definitivt i det här fallet i alla fall!

Efter ridturen var Feykir rejält svettig och jag stod fortfarande på benen, så det kändes som att jag lyckats med min plan! Det var ingen annan häst inne, så när Feykir ätit upp sitt kraftfoder blev han snabbt rastlös och ville ut igen. Bestämde mig för att släppa ut honom fastän han inte torkat helt - det var bara 0-gradigt och vindstilla så det kändes riktigt skönt ute. Han såg väldigt nöjd ut när han var tillbaka i sin flock igen. Det gällde föresten att hålla tungan rätt i mun - för vallackflocken och stoflocken har fått byta hagar med varandra. Vill verkligen inte råka släppa in min häst till de där sura "tanterna"!!!

Det är riktigt härligt med snö, föresten! Ja, vi har bara några ynkliga cm av den varan - men ändå blir det så mycket ljusare ute! Men nu är det ju töväder så man får väl se hur länge det ligger kvar... När vi red i skogen idag fick Feykir lite styltor vilket gjorde att han halkade lite när vi kom ut på vägen igen. Vågade mig ändå på att tölta lite och då flög klumparna ur hovarna ganska snabbt. När man väl red på vägen blev det inga styltor. Vid nästa skoning ska jag sätta i snösulor! Det dröjer, eftersom han är precis nyskodd, men när hovis var här hade vi ingen snö ännu och då går snösulorna bara sönder om man sätter på dem.

Inga kommentarer: