fredag 23 november 2007

Med Eva och Geisli ("Sillen") på ridtur

Jag slutade jobbet till lunch idag och efter en jättegod sushi hemma hos Reykur-Eva åkte vi till Mariebäck för att rida tillsammans. Solen sken på de snöiga träden och det var -6 grader, d v s perfekt ridväder! Eva fick låna Geisli alias "Sillen" av Sylvia. Han är en av Evas favorithästar - riktigt pigg och positiv i alla lägen - precis som Reykur! När vi skrittade ut från gården gjorde han dock en sväng bort mot ridbanan. Hörde sedan av Sylvia att han bara gått på ridskolan de senaste veckorna, så han trodde väl att det var lite för bra för att vara sant att han skulle få komma ut i skogen!

Med draghjälpen från Sillen var det inga större problem för Feykir att passera över bäcken. Vi red längs bilvägen mot Avan och några avstickare in på skogsvägar där vi bl a travade och "terränghoppade" över några stockar. Trots att solen fortfarande var uppe såg man månen - en jättevacker fullmåne på en himmel som skiftade i rosa och turkos! Vi kom fram till att om man hade försökt måla av detta med några snötyngda träd i förgrunden hade det sett ut som rena hötorgskonsten - men i verkligheten var det jättevackert!

När vi var i princip hemma igen tog vi ytterligare en sväng in på en skogsväg för att låta hästarna sträcka ut i en härlig galopp. Det är ju aldrig så populärt att passera förbi stallet, men så snart hästarna insåg att det var galopp på gång var de med på noterna!

Kul att Eva fick låna häst så att vi kunde rida ut tillsammans! Hon ska föresten rida Geisli i morgon igen, men då ska hon leda en tur.

Inga kommentarer: