söndag 25 november 2007

Globen utan Reykur - HUR ska det gå??!!




Det kommer att resas krav på att biljetterna ska återlösas förståss - när det blir officiellt att Reykur inte kommer att vara med på Globen i år som utlovat...


Har fått lite tråkiga rapporter från Örnäs: precis som förra hösten har Reykur drabbats av dåliga blodvärden. Förra hösten antogs det komma som en "biverkan" av transporten ner till Stockholm och gick snabbt att häva. Han verkade sedan närmast bloddopad av järntillskottet - var nästan för pigg ända fram till nu i höst. Men nu har han fått dåliga blodvärden igen och denna gång rasade han dessutom väldigt snabbt både vad gäller hull och muskler. Jag vet själv av erfarenhet att han har väldigt lätt att falla ur - och om han väl gjort det tar det lååång tid att få tillbaka hull och muskler. (Även här är han en motsats till Feykir...) Så nu får Reykur-hästen luzernhack, specialmineraler, massor av hösilage och kraftfoder. Han är pigg och glad igen - men har mycket att ta igen fysiskt så han går bara lättare lektioner och vilar mycket. Skönt att veta att han är i så goda händer i alla fall! Har haft mejlkontakt med en tjej som jobbar på Örnäs och hon skrev: "Han är älskad och tilltittad!"

Bilden ovan är från Globen förra året - fotograf är Eva Spegel och det är hennes dotter Julia som är ryttaren. Julia tog föresten medalj på SM i år. Självklart var det ingen slump att hon fick rida Reykur i Globen - till en sådan här häst väljs ju ryttaren med omsorg! ;- ) Undrar föresten hur många flaskor pälsglans det hade gått åt för att fixa den där manen...? Det fanns inte två tagelstrån som låg i kors! Kanske var det volymspray också?!

Inga kommentarer: