onsdag 20 december 2023

Polishästträning!

Hamingja redo att ta sig an utmaningarna på Sylvias "polishästbana"!

Jag hade bestämt mig för att inte rida idag, eftersom jag ska fodra hästarna i kväll och vill spara på krafterna till dess. (Jo, jag kan faktiskt vara liiite förståndig ibland - men det händer inte ofta..!) Men skulle ändå åka till stallet en sväng på förmiddagen för att testa Sylvias "polishästbana" med Hamingja samtidigt som jag skulle få lite ljusterapi. Det senare behövs VERKLIGEN så här års! När jag körde till stallet hörde jag på Norrbottensradion att Luleå bara haft 0,7 soltimmar (42 minuter) hittills i december... :-O Men då höll solen på att leta sig upp över trädtopparna så dagen verkade kunna ge ett VÄLDIGT välbehövligt tillskott på det området!

När jag hämtat Hamingja i hagen gick vi direkt till ridbanan där jag planerat att bara gå med henne runt/över/genom de olika "hindren" så jag tänkte att grimma och grimskaft skulle räcka bra som utrustning. Det visade sig sedan att banan faktiskt inte innehöll några som helst utmaningar för Hamingja - hon följde mig hack i häl utan minsta tvekan! Två gånger stannade hon visserligen till för att nosade lite nyfiket - det var när hon skulle gå mellan tunnorna respektive några upp- och nedvända hinkar. Dessa KUNDE ju ha faktiskt ha innehållit något ätbart! 

Eftersom det gick så bra kunde jag inte låta bli att även longera henne över/genom hindren, så gott det nu gick med bara ett vanligt grimskaft. Jag trodde att hon kanske skulle tveka lite inför att trava in mellan tunnorna - i alla fall första gången - men inte ens det störde tuffa damen det minsta! Nu i efterhand kommer jag ihåg att vi dock missade två "hinder" i form av stora "sjok" av liggunderlagsmaterial, för de låg inte kvar ute på ridbanan. Och de skulle nog ändå innebära en utmaning för Hamingja. Eftersom hästar är flyktdjur och benen därmed deras livförsäkring har de ju starka instinkter för att ABSOLUT INTE kliva på något som avviker från underlaget i övrigt... Så det är nog säkrast att jag väntar med att utropa Hamingja som redo för polishästjobbet till dess vi hunnit ta oss an dessa också!

Så här vackert var det längs Mariebäcksvägen när jag körde till stallet på morgonen!

Inga kommentarer: