fredag 8 december 2023

Fredagsmys!

Ut på tur, aldrig sur!!!

En något svajig blogg-comeback får man kanske kalla det när jag nu inser att jag (ännu) inte dokumenterat gårdagens ridning...! :-O Men å andra sidan är det ju bara en dag att komma i kapp med den här veckan så det får väl ändå ses som en upphämtning jämfört med förra veckans långvariga "bloggtystnad"...?! Men jag börjar i alla fall med en rapport från dagens övningar!


Idag blev därmed fjärde riddagen i rad denna vecka - denna gång med trevligt sällskap av Eva! Utifrån nivån på smärta och trötthet kändes det alldeles lagom för mig att skritta 30 minuter, till Nottjärnen och tillbaka. På inrådan av fysioterapeuten på Smärtrehab försökte jag komma ihåg att ibland hålla tyglarna även med högerhanden medan jag verkligen försökte slappna av så mycket som möjligt i min högersida, för att försiktigt börja vänja de (oftast krampande) musklerna att kunna användas utan att direkt skapa smärta. (När jag rider galoppsekvenser brukar jag av säkerhetsskäl alltid hålla tyglarna med båda händerna, men det är viktigt att jag även börjar göra det då och då i skritt när det är lättare att vara avslappnad.)

Tillbaka vid stallet lämnade jag sedaan över tyglarna till Eva, som såg till att Hamingja fick röra på sig lite mer. Underlaget på bilvägen är perfekt för ridning nu, så när de var tillbaka en halvtimma senare hade de hunnit med både trav och tölt längs vägen bort till "världens ände-korsningen" och tillbaka! Efteråt fick Hamingja stå inne i en box JÄTTELÄNGE!!! (enligt hennes egen uppfattning) med täcke och hasvärmare från BoT. Trots att  hon under tiden fick mumsa i sig ett par nävar fuktat lusernhack med mineraler i kändes uppenbarligen de ca 20 minuterna EVIGHETSLÅNGA... Hon kände sig tillslut t o m tvungen att slicka upp även de allra sista resterna av mineraler i hinken - så då förstår ni att det är en oerhört LÅÅÅÅNG tid vi snackar om! :-D 

Nu när dagens ridning är dokumenterad ska vi se om jag snart även tar tag i att även blogga om gårdagen - så får vi sedan se när/om jag uppbådar energi att även ge mig på förra veckans "blogglucka"...! 

Inga kommentarer: