måndag 11 december 2023

Jinxar jag nu??!!

Så julkortsvackert ute nu - och uppenbarligen något spännande där borta!

Nu har jag en bekännelse att komma med: sedan en tid tillbaka har jag successivt  testat att "smygtölta" mer och mer när jag ridit. Och att kroppen klarat det över förväntan har förstås känts HELT fantastiskt!!! Nästan för bra för att vara sant... men tänkt om det bara var något tillfälligt så att jag snart blev sämre igen... :-O  Så jag har för säkerhets skulle inte skrivit om det - av rädsla för att "jinxa"! Men peppar, peppar har det i alla fall än så länge gått över förväntan!

Och idag red jag precis som senast kyrbacken ner till bilvägen, men sedan blev det en kortare sträcka i vardera galoppen innan jag fortsatte längs bilvägen mot Alviksträsk. Varvade en längre form med sekvenser av samlad skritt under vägen bortåt och sedan detsamma följt av övergångar till långsam tölt på väg hemåt. Och vi fick till några riktigt trevliga sekvenser i tölt innan vi skrittade tillbaka hem via "kyrkbacken". Så ROLIGT!!! 

En viktig del i smärtskolan handlar om att fördela sin aktivitet över dagen och över veckan - istället för min paradgren: att köra "järnet" i glädjen över att det går och sedan snart krascha igen... Så i alla fall denna gång tänker jag vara JÄTTEDUKTIG och BARA skritta i morgon (när Eva och jag ska ha "lillejul" i stallet.) Och pausa den roliga tölten till - förhoppningsvis - en dag längre fram i veckan! 

Inga kommentarer: