fredag 8 september 2023

Vänsterhandens upprättelse!

"Att göra något med vänsterhanden" har ju av någon anledning en negativ klang... men man kan göra VÄLDIGT bra saker med vänsterhanden - rida t ex!!!

Tyvärr mår jag sämre och är nu åter sjukskriven 100 %... :-( Det har varit en tuff vecka... men idag orkade jag TILLSLUT åka ut till Hamingja i alla fall!!! Senast jag var till stallet var i lördags då jag red med Eva. Men tack vare Lisa blev Hamingja även riden söndag (då de red TVÅ lektioner för Sylvia) och sedan även i tisdags! 

Sommarvärmen har plötsligt kommit tillbaka så det var VÄLDIGT varmt och skönt när Hamingja och jag skrittade iväg längs den vänstra skogsvägen bakom bommen! Idag gjorde vi bara en liten avstickare ut i terrängen innan vi kom till vändplanen. Men väl där fick Hamingja till sin stora glädje gå in på sin favoritstig! Hon brukar oftast vara ganska tveksam till att gå där det är blött, något vi fått träna MYCKET på under åren... men lustigt nog har det ALDRIG funnits någon tvekan hos henne när det handlar om favoritstigen, trots att den allra första delen är VÄLDIGT blöt och sank! Och det var förstås på samma sätt idag - hon gick på som en skogsmaskin rakt igenom det blöta! 

Vid vändplanen såg jag en hel del murklor - och minns att jag gjort det tidigare år också. Så SYND att man inte vågar äta dem längre... och ännu mer synd att det inte var Karl-Johan istället, som är de allra godaste svamparna om ni frågar mig! 

Både före och efter ridturen hade vi en mysstund när Hamingja stod med huvudet i min famn. Det är så mysigt när hon kan slappna av på det viset! Så snart det är lite mer liv och rörelse i och utanför stallet håller hon sådan koll på allt runt omkring och man får passa sig så man inte råkar stå i vägen när hon plötsligt slänger huvudet åt ett håll för att höra och se bättre. 

I helgen har Midur tävling på Bodentravet - det kommer att bli varmt för dem... men det är ju BETYDLIGT bättre än kallt regn! Ett år minns jag att det var RIKTIGT ruskväder med ösregn och kraftiga vindar... Då pausades tillslut tävlingen när de hästar som var på banan t o m stannade mitt i sina visningar och vände sig med rumpan mot vinden! :-O Nu håller jag tummarna för alla Miduriter som ska tävla!

Inga kommentarer: