tisdag 19 september 2023

Så länge det finns liv finns det hopp!!!

Hamingja är bra på att se möjligheterna!

Idag fanns det ork till att åka till stallet! Så det blev på med regnkläderna för en mysig (om än blöt) timme med Hamingja ute i skogen!!! Hon var jättetaggad när hon fick skritta upp till vänster bakom vägbommen - idag hade nog t o m Eva med sina långa ben ha haft problem att hålla jämna steg! Idag brydde vi oss inte om några återvändsgränder i form av skogsmaskinsspår utan passade istället på när det gick att rida i terrängen längs med skogsvägen. 

När vi var tillbaka på skogsvägen igen tänkte jag filma en fortfarande mycket ivrig Hamingja som skrittade på - nu täckt av barr och små kvistar! Hon hade ju "siktet" så tydligt inställt på att fortsätta framåt till vändplanen så jag tänkte att jag kunde släppa tyglarna en stund för att istället hålla i mobilen. Men när jag vred mig lite för att filma lite ut mot sidorna trodde min lyhörda häst att vi skulle svänga, så det blev lite väl mycket slalom...!

Vid vändplanen svängde vi in på Hamingjas favoritstig, men vis av erfarenheten från i söndags red vi bara en bit uppför den lilla backen innan vi vek av åt höger igen ut på hygget. Och det är ju verkligen MYCKET bättre underlag när man gör så än om man rider upp på höjden och sedan följer skogskanten. Ridning i terrängen blir ju ungefär som när vi pulsar i snö - mycket bra styrketräning för Hamingja samtidigt som det inte blir för ansträngande för mig! Tillbaka i stallet träffade jag Carola och vi hade lite "workshop" där vi kollade pulsen på hennes hästar m h a stetoskop - mycket bra att kunna!

Under hemvägen ringde sedan kuratorn från sjukhuset och berättade att hon nu lyckats ordna så att jag kan få behandling för min PTSD - och första behandlingstillfället blir redan i slutet av nästa vecka! Den form av traumaterapi det gäller kallas EMDR och är visst väldigt effektiv. "Men du måste vara beredd på att det är JÄTTEJOBBIGT - efter en session kommer det att kännas som att ju just sprungit ett marathon! Så se till att vara VÄLDIGT snäll med dig själv efteråt!!!" 

Det är mycket ont om EMDR-terapeuter i Region Norrbotten så det har varit väldigt ovisst om och i så fall när det skulle kunna bli aktuellt med terapi för mig... så det känns ju fantastiskt skönt att nu ha ett datum för det första behandlingstillfället! Och redan i slutet av denna vecka ska jag ju få komma till Smärtrehab på inledande "kartläggningssamtal" så den delen är ju också på gång även om det nog kommer att dröja lite innan själva behandlingarna börjar där. Så länge det finns liv finns det hopp!!!

Inga kommentarer: