onsdag 6 september 2023

Ridlördag!

På grillplatsen vid sjön, som jag nu lärt mig heter Nottjärnen.

Nu när älgjakten har dragit igång känns det säkrast att ha reflexväst på! Fast vi såg inte till några jägare.  Det stod visserligen två bilar parkerade vid ett ställe längs vägen, men de verkade tillhöra thailändska bärplockare. Eva var med idag - till både min och Hamingjas glädje! Först skrittade jag Hamingja i 40 minuter medan Eva gick bredvid. Det blev en favorit i repris längs bilvägen mot Avan och sedan sandvägen på vänster sida fram till den nya bron över Höbäcken. Hamingja var fortfarande tveksam till om hon verkligen skulle gå över den... men när jag hoppade av gick det att övertala fröken! 

Sedan satt jag upp i sadeln igen och red efter Eva som visade var hon och Hamingja red förra lördagen. Fast vi tog oss inte hela vägen till Torrbergsvägen idag utan vände när vi kommit fram till ett blötare parti. En bit från bron går det också en liten stig i riktning tillbaka mot Mariebäck - vid tillfälle måste vi testa om man via den kan runda sjön och ta sig tillbaka till den högra vägen bakom vägbommen! 

 Men idag hade vi andra planer, så vi skrittade tillbaka till bron och MODIGA Hamingja gick över - med matte på ryggen - utan minsta tvekan! När vi kom till grillplatsen vid sjön var det dags för mig att lämna över tyglarna till Eva så att hon och Hamingja fick ge sig iväg en sväng. När jag suttit en stund och sett ut över sjön trodde jag först att jag hörde åska i fjärran, eller var det ett flygplan...? Men så insåg jag att det var galopperande hovar - och snart såg jag Eva och Hamingja komma galopperande i full fart efter sandvägen i riktning mot Mariebäck, för att en stund senare galoppera förbi i motsatt riktning - och de såg lika glada ut båda två!

När de kom tillbaka 40 minuter senare berättade Eva att de efter de inledande galopperna längs sandvägen fortsatt på bilvägen mot Avan och därifrån gjort avstickare, bl a vägen upp över hygget på höjden (där jägarna brukar fika, men det alltså bara stod bärplockarbilar idag). Så när jag satt upp igen för att skritta hem till stallet var det på en MYCKET nöjd häst! Ännu nöjdare blev hon ju sedan när hon fått gå tillbaka till hagen och vi (=Eva) lunchfodrade hästarna. När vi åkte hemåt var vi överens om att det som alltid varit väldigt härligt - trots regnet! Sylvia har ridkurshelg i helgen och i morgon ska Lisa rida två lektioner på Hamingja - det blir spännande att höra sedan vad de fått träna på! 

Inga kommentarer: