måndag 11 september 2023

Så här ser bästa terapin ut!!!

Bästa terapin heter Hamingja! 

När jag nu åter blev sjukskriven 100 % fick jag följande ordination av min läkare: att vara ute och skritta med Hamingja i skogen - helst varje dag! Sedan tidigare har jag fått samma ordination även av fysioterapeuten, kuratorn på sjukhuset samt KBT-terapeut på vårdcentralen, och då är det ju bara att göra som de säger! 

Men idag hade Hamingja nästan kunnat vara en hälsorisk också... för när jag visslade och ropade på henne kom hon i full galopp och hade det inte varit för pacemakern hade ju mitt hjärta nästan kunnat stanna av lycka...!!! Det här var tredje tillfället hon gjort så sedan i somras och ingen av gångerna har jag varit nog snabb med att få upp mobilen... men första gången var Eva i alla fall med så det finns ett opartiskt ögonvittne från det tillfället i alla fall!

Idag fick Hamingja välja väg och det blev den vänstra skogsvägen bakom vägbommen och sedan flera mindre "utflykter" ut i terrängen. Jag bad henne att hålla utkik efter kantareller och stanna när hon såg några, men hon gjorde inte ett enda stopp så uppenbarligen fanns det inga där vi red... Den som ska leta kantareller kan m a o hoppa över den markerade sträckan ovan! Murklorna uppe vid vändplanen stod däremot kvar på sina platser och skrattade åt mig: "Kom och ta oss om du törs!!!" Men det vågade jag förstås inte idag heller...

Nu funderar jag på om jag måste köpa en "body-cam" - typ dem som polisen har - för att hinna filma ifall Hamingja kommer galopperande någon fler gång när jag ropar... fast det kanske vore att "jinxa" så att det aldrig händer igen??!!

Inga kommentarer: