tisdag 26 september 2023

Fritt fram i skogen!!!

 
"Sehr schön!!!" för att citera ur Jönssonligan!

Enligt uppgift är det just nu bara på helgerna som det kommer att pågår älgjakt i närheten av Mariebäck, så idag ville jag passa på att rida någon annanstans än längs bilvägen. Det var en helt FANTASTISK höstdag med strålande sol och till eftermiddagen hade SMHI "lovat" 18 grader varmt! När jag kom till Mariebäck på förmiddagen var det redan drygt 15 grader och det räckte ju mer än väl till för att det skulle vara VARMT för Hamingja...! 

Nu när det var "fritt fram i skogen" (för att citera ur Älgarna demonstrerar) bestämde jag mig för att fortsätta utforska terrängen på Nottjärnens västra sida. Tanken var att från den stora vändplanen till höger bakom vägbommen fortsätta i samma riktning till dess den fina tall- och granskogen övergår i snårigare blandskog och där vika av nedför backen mot sjön. Min förhoppning var att det tack vare lutningen skulle vara hyfsat torrt i marken. 

Tyvärr blev det blött tidigare än vad jag hoppats... och vid den laget hade vi dessutom varit ute i ca 20 minuter så jag tyckte det var dags att vända och rida tillbaka hem. Nu efteråt ser jag att vi befann oss vid sjöns mitt, så det var ju dessutom en bit kvar innan vi skulle ha kommit fram till bron och kunnat rida runt. Vi kan göra ett nytt försök när det hunnit frysa på i marken. Men kanske är det smartare att satsa på motsatt strategi: att rida längre västerut när vi lämnar vändplanen och inte vika av ner mot sjön förrän vi kommit närmare Seletvägen så att vi kommer mer "rakt på" bron?! To be continued!

Tillbaka i stallet kunde jag konstatera att Hamingja blivit REJÄLT svettig av att "agera terrängfordon" i värmen! Det är ju jättebra att även skritt kan innebära fysisk ansträngning - det finns ju faktiskt fördelar med svår terräng också! 

Igår var jag på det tredje och sista "kartläggningsmötet" på Smärtrehab. I morgon kommer smärtläkaren, fysioterapeuten och psykologen ha ett gemensamt möte där de ska diskutera sig fram till hur de tycker att min fortsatta rehab bör läggas upp. Det skriftliga beskedet kan jag räkna med någon gång under nästa vecka, men psykologen (som jag träffade igår) tipsade om att jag innan dess kunde gå in på 1177 och läsa journalanteckningen från deras möte ifall jag vill ha besked innan pappersbrevet hunnit komma fram. To be continued där också! 

Inga kommentarer: