fredag 22 september 2023

Fredagsfeeling!!!

På grillplatsen vid Nottjärnen rök det fortfarande från grillringen när Hamingja och jag passerade i eftermiddag - antagligen hade älgjägarna nyligen suttit här och fikat. När jag körde till stallet hade jag också sett skylten "Jakt pågår" vid Mariebäcksvägen, men inte sett till vare sig jägare eller "jägarbilar" längs vägen och närmare dem än så här behövde vi aldrig heller komma idag. 

För säkerhets skull höll vi oss i alla fall längs bilvägen idag. Eller, rättare sagt, för det mesta i terrängen nära bilvägen och jag hade förstås reflexvästen på också. Allt medan vi fortsatte att prova oss fram var det går bra att ta sig fram "off road" och var det går mindre bra. Hamingja tycker ju det är jätteroligt samtidigt som hon verkligen får jobba med musklerna trots att vi "bara" skrittar och idag när det åter närmade sig sommarvärme blev hon dessutom OVANLIGT svettig. 

Själv var jag på de första kartläggningsmötena på Smärtrehab igår och fick då träffa smärtläkare samt fysioterapeut. Undersökningarna gjorde att jag fick ÄNNU mer smärta, men det känns förstås bra att processen i alla fall är igång! Och dagens rofyllda "nära Hamingja-upplevelse" var verkligen välgörade för själen!!! På måndag ska kartläggningen avrundas med besök hos en av Smärtrehabs psykologer. Nästa steg blir därefter att få påbörja en digial smärtskola, vilken sedan kan följas av behandling på regionens rehabmottagning i Boden - om det bedöms att jag behöver/kan bli hjälpt av det. 

I april 2019 hölls Umeå Icelandic Horse Meeting för första gången, då var jag och Hamingja med och den här bilden är därifrån. Årets upplaga går av stapeln i helgen så nu håller vi tummarna för alla Miduriter som är där och tävlar!!! 

Idag blir det föresten två besök i stallet för mig. Jag har nämligen kvällsfodringen och Johan har lovat att följa med och hjälpa sin skröppliga fru med det! Men för att maxa "Hamingjaterapi-effekten" ville jag först passa på att rida i solskenet!

Inga kommentarer: