tisdag 8 februari 2022

LJUSET KOMMER FRÅN NORR!!!

 
Den här veckan har börjat BRA!!!

Så HÄRLIGT det är att ljuset redan är på väg tillbaka och att det går så FORT!!! Idag var det fortfarande ljust när jag kom till stallet efter jobbet - och då var det ändå mulet!!! Var så jätteglad att jag faktiskt orkade rida efter jobbet också. Det blev visserligen inget långt ridpass men kvalitet istället för kvantitet, för Hamingjas matte gjorde en REJÄL upphämtning jämfört med senast!

Inledde med att rida några kortare galoppintervaller till höger bakom vägbommen, där vägen inte är plogad så det blev härlig höjd i sprången! Och sedan en kort sväng längs bilvägen för att försöka få till lite töltträning. Hade hämtat inspiration i blogginläggen från senaste Atlikursen för att ha den känslan inför min inre syn istället för bottennappet senast. Så det blev lätt sits i tölten i kombination med många små "pet" med pisken.

När jag flyttade över pisken till vänster hand och petade till på vänster bak första gången slog Hamingja bakut som protest - för att nästa sekund slappna av och frusta belåtet flera gånger! Hon är för HÄRLIG min häst!!! Idag kunde jag hålla mig relativt avslappnad i kroppen genom hela ridpasset och när jag inte "fastnade" i handen så gjorde ju inte Hamingja det heller. Det blir också allt mer befäst att hon i skritt svarar på en sidförande skänkel, samtidigt som jag med sidförande tygeltag "tar med" bogarna åt sidan, med att slappna av och länga halsen. Vilket jag successivt hoppas kunna överföra även till tölten. 

Inga kommentarer: