söndag 19 december 2021

Morgonstund har hö i mund!

Efter morgonfodring och egen frukost passade jag på att klippa Hamingjas hals en gång till så att det inte ska bli lika svettigt för henne i det milda vädret. Det blev samtidigt "invigning" av klippmaskinen jag köpte av en kompis tidigare i höst - och den gjorde sitt jobb bra!

Sedan var min plan att rida "Nya Torrbergsrundan" och inledde uppvärmningen med vänster galopp, där jag ju har så svårt att inverka på Hamingja utan att hon blir spänd och tappar galoppen... Men nu vågade jag mig på en lätt smackning redan efter några galoppsprång vilket till min glädje bara hade positiv inverkan på galoppen - plötsligt var det här med bristande framåtbjudning inget som helst problem längre! Och sedan kunde jag dessutom vid ett par tillfällen underhålla galoppen genom ny galoppsignal med höften, även nu alltså utan att skapa spänningar. Det här måste jag absolut testa fler gånger!!!

Vid det här laget började dock mina egna krafter att sina, så efter att ha skrittat en bit in på stora kalhygget vände jag och skrittade tillbaka hemåt igen. Tillbaka på vänstra vägen töltade vi hemåt medan jag försökte hitta ridkänslan från de bästa töltsekvenserna i går kväll och tänka "händerna mot öronen" resp "ta med henne uppåt och bakåt m h a din position i sadeln"! Plötsligt kom ett HÖGT brak från skogskanten en liten bit framför oss och jag hann tänka att det var någon som sköt innan jag upptäckte den stora tjädertuppen som flaxade iväg... Jag tror vi blev lika rädda alla tre - men Hamingja och jag hämtade oss betydligt snabbare än vad tjädern verkade göra...! 

När det gått en lavin och snart kan komma en till...!!! Inte direkt decemberväder när det rasar från taket... fast redan i morgon ska det visst bli kallare igen. 


Inga kommentarer: