måndag 20 december 2021

Härligt vinterväder!!!

 

Idag blev det en snabb variant av "Nya Torrbergsvägenrundan" med mycket av både galopp och trav. När vi inledde uppvärmningen med vänster galopp testade jag gårdagens vinnande koncept att smacka försiktigt en gång redan efter de första galoppsprången - och även idag "tålde" Hamingja det utan att bli spänd och tappa galoppen. Istället gav det en omedelbar effekt i form av "extra bakben" och möjliggjorde sedan också att jag vid två tillfällen kunde höja/återställa kvaliteten på galoppen genom att skjuta fram vänster höft. Så att Hamingja behöll galoppen ända till dess jag visslade för att hon skulle sakta av!

Den första delen av sträckan över stora kalhygget är ju väldigt ojämn så där skrittade vi, men sedan blev det trav nästan hela vägen fram till Torrbergsvägen. Med temperaturen på -12 var det väl åter ganska "svalt och skönt" för Hamingja så hon var härligt pigg! Jag tog till höger direkt vi kommit ut på Torrbergsvägen och där passade jag på att träna tölt. 

Det gick hyfsat bra att hålla ett lågt tempo och även att "sitta som folk" (eller i alla fall nästan...!) Hade Sylvia sett oss hade hon definitivt tyckt att det behövdes mer energi, men det skulle antagligen ha ställt till det för mig både med tempot och min sits... så jag bestämde mig för att detta fick vara "good enough" för idag!

För att spara på mina egna krafter valde jag att rida tillbaka hem via den första av stigarna på "gamla rundan" - och tack vare att det är så ordentligt fruset i marken och sedan snö ovanpå är ju underlaget så bra att vi kunde trava även genom de partier där det brukar vara väldigt blött. För att sedan avrunda med lite mer förhållningar med vikt och säte i skritt och tölt längs den högra vägen bakom vägbommen. 

Tillbaka i stallet var Hamingja vare sig särskilt svettig eller flåsig, trots att det inte blivit några längre skrittpauser. Men tack vare både en lägre utomhustemperatur och att jag klippte henne på halsen igen igår så behövde hon aldrig bli så väldigt varm. Och nu är jag superpeppad inför morgondagen då Eva ska få låna Litlamin för vår traditionsenliga "lillejul" med ridning följt av julfika i Josefshallen! Och jag tror t o m att tomten skulle komma...!!!

Inga kommentarer: