tisdag 21 december 2021

"Lillejul" på årets kortaste dag!

Eva och Litlamin

På årets kortaste dag fick både jag och Hamingja vår resp BFF med oss på en härlig ridtur, när bussiga Carola lånade ut sin fina Litlamin! Eva och jag har en tradition att fira "lillejul" i stallet någon dag innan julhelgen. (Fast förra året blev det istället mellan jul och nyår - men det skyllde vi på pandemin.) Till traditionen hör förstås att rida och det gjorde vi faktiskt t o m ett år när det var -28 grader, men då hann vi bara ner till bilvägen innan vi blev tvungna att vända tillbaka för att vi höll på att få frysskador i ansiktet... :-O 

Men med dagens -17 och inte någon vind så det var inga problem att hålla sig varma när vi red en (nästan) maxad Torrbergsrunda i det vackra vintervädret! Vi började på "nya rundan", framme vid Torrbergsvägen red vi till vänster in till vändplanen och sedan följde vi Torrbergsvägen tillbaka till den sista stigen genom skogen hem till Mariebäck igen. 

Underlaget är ju verkligen superbra nu, så vi travade långa sträckor längs skogsstigarna och på Torrbergsvägen blev det långa sekvenser med galopp resp tölt. (Fast Litlamin hade förstås velat springa ÄNNU mer...!!!) Tillbaka i Mariebäck blev det sedan lunchfodring av hästarna och en andra "kisspromenad" med hundarna (Nike, Flora och Asta) innan det var dags för julmat och julklappar åt oss i Josefshallen. Nu kan julen komma - vi är redo!!!

Jag brukar tycka att jag inte passar i brunt... men visst klär jag alldeles utmärk i brun häst??!!

Inga kommentarer: