söndag 4 april 2021

Varför ändra ett vinnande koncept?!!

After work med Back on Track!

Det blev favorit i repris ikväll: uppvärmning i form av fyra galoppintervaller upp till kyrkan och när matte var noggrann med galoppsignalen (INTE falla framåt, blicken utåt, inner höft fram och lätt tryck med innerskänkeln) så var vi helt eniga om vilken galopp det skulle vara också!

Efter att ha sadlat om var det sedan dags för tölt på ridbanan, vilket till att börja med gick lika bra som senast. Men när jag sedan höjde graden av samling började Hamingja stressa upp sig och blev spänd... tillslut kom jag på (för vilken gång i ordningen?!) att prio 1 är att kontrollera TEMPOT! Går det för fort och hon inte tar halvhalterna är det HALT med sätet som gäller och SNABB eftergift så snart hon stannar. Och upprepa detta VARJE GÅNG hon inte tar halvhalterna. Note to self!!! (För vilken gång i ordningen...??!!)

När vi tillslut enats om tempot och jag dessutom kom ihåg att lägga in några steg sluta då och då i högervarvet var det faktiskt detta varv som funkade allra bäst, medan jag hade lite svårare att hålla koll på högerbogen i vänster varv... Alltså tvärt om jämfört med igår...! (Tror kanske att jag i kväll hade behövt vara tydligare med att "ta med" bogarna inåt med sidförande tygeltag i vänster varv.) Men tillslut hittade vi tillbaka till en trevlig, avslappnad känsla i tölten även i vänster varv så då fick Hamingja sträcka ut på längre tyglar i nedvarvningstölt.

Sedan kunde jag konstatera att hon faktiskt inte vid ett enda tillfälle under kvällens töltträning fastnat med bakhovarna i underlaget trots att hon fortfarande har broddarna kvar. (Problemet brukar ju vara störst när det är lerigt, varför jag inte velat rida längs bilvägen den senaste tiden, men det har ju hänt på ridbanan också ibland.) Kan det vara en följd av att vi lyckats stärka musklerna som ska stabilisera och avlasta hennes bakknän?! Man ska ju inte "ropa hej..." men jag tror faktiskt inte att hon fastnade någon gång under gårdagens töltträning heller...! 

Innan det sedan var dags för mig att kvällsfodra ute i hagarna fick Hamingja stå med ryggvärmaren från Back on Track. Och mumsa sitt blöta vetekli med vitaminer och mineraler och även idag slickade hon krubban helt ren! Jag håller tummarna att det fortsätter så! 

Inga kommentarer: