tisdag 27 april 2021

Överraskande stark comeback!

Hamingja och Kurre!

Man kan kanske säga att bilvägen gjort comeback som ridväg - för idag var det andra gången på kort tid som jag satsade på den. Och även idag fungerade underlaget överraskande bra!!! Efter inledande "studstrav" tyckte jag det var dags att galoppera men tre gånger misslyckades jag med att komma överens med Hamingja om att vi skulle rida höger galopp... Sedan testade jag något HELT nytt och revolutionerade: att skärpa till mig och faktiskt göra en BRA högerfattning! "Jasså, du menar HÖGER galopp - VARFÖR sa du inte det på en gång??!!" undrade Hamingja...! Och när jag dessutom upprepade det hela två gånger till så var vi lika eniga - nu måste jag bara komma ihåg att det är "rörelsen i höften" som gör jobbet!!!

När vi vänt hemåt och ridit även en lång sträcka vänster galopp satt jag av och sadlade om - och även idag tyckte jag att sadeln glidit fram ovanligt lite, trots att vi galopperat, så det verkar ju som att den nya fjärilspad:en gör sitt jobb!!!

Under hemvägen var det sedan fokus på tölt! Först hitta känslan av att vara "grundad i sadeln" i skritt, bak med axlarna och övergång till tölt. Och hålla koll på högerhanden för att höger bog skulle hållas på plats. När jag skulle rida vänsteröppna för att skapa bärighet ville Hamingja först springa ifrån vänsterskänkeln så jag fick göra flera halter innan jag kunde hålla nere tempot med halvhalter trots att jag flyttade undan för vänsterskänkeln. Och så gällde det förstås att försöka slappna av i sitsen, både som belöning till Hamingja och för att behålla känslan av att vara "grundad i sadeln"! 

Avslutningsvis fick Hamingja sträcka ut i nedvarvningstölt medan jag, med bibehållen "grundning i sadeln",  försökte "tänka högersluta" för att hon inte bara skulle "släppa ner huvudet" utan verkligen bibehålla aktiviteten i överlinjen. När jag sedan sadlade av var pälsen slät och fin i sadelstaden - så bra att jag bytt ut den gamla gelpad:en!

Inga kommentarer: