måndag 5 april 2021

Närmast livsfarlig glädjechock!!!

Hamingja busar med Hjalmar!

(Bilder ur en film från i januari, när moster Hamingja agerade lektant!)

När jag kom till stallet idag höll hästarna på att städa undan de sista resterna av sitt lunchhö och när jag ropade och visslade på Hamingja chockade hon mig genom att komma GALOPPERADE, slog bakut och gnäggade!!! VÄLDIGT oförsiktigt av henne - känsliga matte kunde ju dö av hjärtstillestånd av den sinnesrörelse denna glädjeyttring från hästen skapade...!!! Vid ett sådant här tillfälle önskar man ju att man hade ständig kameraövervakning av hagen så att man fångat detta på film... men jag hade i alla fall turen att hinna filma lite när moster Hamingja busade med Hjalmar i januari - då vädret faktiskt var precis som idag!

Det var verkligen TUR att jag åkte till stallet idag så jag fick uppleva Hamingjas härliga glädjeyttring!!! När jag vaknade i morse trodde jag inte att jag skulle orka till stallet, men när den förlamande tröttheten slår till har jag lärt mig att i alla fall FÖRSÖKA tänka: "Jag bestämmer inget nu utan ser hur det känns senare idag..." Och tillslut kom tillräckligt med ork - som tur var!) 

Tidigare under påskhelgen har vi haft riktigt fint väder, visserligen blåsigt men med 5 plusgrader och tidvis solsken har det varit riktigt skönt att vara ute! Men idag snöar det STORA lapphandskar och marken som tidigare var bar har täckts av ca 5 cm blöt klibbsnö... Hur lägger man bäst upp ett ridpass då och var rider man, var de två stora frågorna för dagen där svaret blev en riktig vinstlott för Hamingja: galopp längs den vänstra vägen bakom bommen, skritt i snö längs skogsmaskinsspåren och sedan galopp hem! 

Lilla fröken är verkligen supernöjd när hon får pulsa i snö! Längs skogsmaskinsspåren låg snön drygt dm-djup så det var ju helt perfekt för att bygga muskler! På ett område hade dock snön drivit ihop så att den gick upp över hennes knän, men Hamingja lät sig inte hindras av detta utan plöjde sig glatt vidare fram genom snön! Och när vi sedan vände hemåt igen fick jag t o m sitta och styra för att hon skulle fortsätta hemåt istället för att hela tiden försöka göra avstickare längre in i skogen! Tillbaka ute på vänstra vägen verkande hon ändå nöjd när hon fick galoppera hem! 

Inga kommentarer: