fredag 16 april 2021

Fredagsmys!!!

Myyysig fredagkväll i stallet!

I kväll stod kvällsfodringen på mitt schema - men först blev det härligt mys med och ridning på favorithästen!!! Efter en riktigt varm dag var det VÄLDIGT slirigt och lerigt längs bilvägen till Mariebäck... ett sådant tillfälle då det känns extra bra att ha fyrhjulsdrift på bilen! Och det har jag ju på hästen också!!!

För variationens skull bestämde jag mig för att testa om den vänstra vägen bakom vägbommen fortfarande hade tillräckligt mycket is/snö kvar för att tillåta galopp. Och det började bra med en relativt lång galoppsträcka där Hamingja visserligen upptäckte några misstänkta områden med MÖRK barmark mot den vita snön men trots giraffvarning inte blev mer överrumplad än att hon ändå kunde hålla galoppen. Men andra delen av sträckan var det alldeles för lerigt för att det skulle kännas lämpligt med något annat än skritt. 

Under hemvägen blev det sedan flera korta galoppintervaller, alla abrupt avslutade med en tvärnit när Hamingja upptäckte den ena livshotande faran efter den andra... men för att försöka se det från den ljusa sidan: vi fick ju göra många galoppfattningar i alla fall...! Eftersom vi aldrig hunnit till den önskade "tänka framåt-känslan" som jag ville ha innan vi övergick till töltträning på ridbanan fick det även bli en sekvens galopp uppför backen mot kyrkan. 

På ridbanan red vi tölt på alla möjliga böjda spår och Hamingja blev successivt mer avslappnad och följsam. Men någon riktig superkänsla hittade vi inte... vilket jag skyllde på det faktum att underlaget var ganska blött och därmed tungt... Efteråt kan jag också konstatera att jag i halter och halvhalter missade lite när det gällde att använda BÅDE överskänklarna och vikten... Men när vi avslutade med högersluta i tölt fick jag i alla fall känslan av lite mer bärighet. Jag upplever ju ändå att Hamingja blivit starkare och därmed orkar bära upp sig bättre i tölten - det blir VÄLDIGT spännande att höra om Ingebjörn håller med om det när han kollar henne i morgon...!!!

Avslutade vi på Atlivis i trav - och han hade gillat att se att Hamingja kunde göra övergång direkt från tölt till trav. För att inte tala om att jag nu också kan börja kontrollera tempot i traven m h a halvhalter - det går definitivt åt rätt håll för oss även om det inte går så snabbt...!

Inga kommentarer: