lördag 4 april 2020

Världens bästa covid-test - enligt läkarfruns ordination!!!


 Världens BÄSTA covid-test har förståss fyra ben och töltar!!!

Gårdagkvällens fysiska ansträngning har inte gett något hälsomässigt bakslag - ännu i alla fall...peppar, peppar!!! Och när jag i morse kunde konstatera detta fick jag förstås VÄLDIGT bråttom till stallet!!! Där lät jag Hamingja stå kvar i hagen medan jag skrapade vinterpäls. Jag brukade göra så med Reykur som hade känsliga luftrör och kunde få lite påverkan på andningen i samband med vårens pälsfällning. Eftersom det är två veckor sedan jag var i stallet senast (förutom igår kväll då jag bara fodrade) var det VÄLDIGT mycket vinterpäls att skrapa bort idag och Hamingja verkade uppskatta detta oerhört mycket! Under hela tiden rörde sig hon inte ur fläcken och det såg nästan ut som att hon skulle somna tillslut! (Och HELA tiden stod förståss Litlamin bredvid och kontrollerade att allt gick rätt till!)

 Jag hade bestämt mig för att testa att rida en sväng, för att fortsätta "utmana" ev kvarvarande virus. Och när vi skrittade iväg från gården i solskenet vet jag inte vem som var lyckligast - jag eller Hamingja! Hon fick först "springa av sig" lite i uppvärmningstölt och sedan skrittade hon hur avslappnat som helst på hellånga tyglar med nosen mot backen hela vägen till korsningen vid sjön. Hela tiden med spetsade öron och med belåtna frustningar då och då! Medan matte satt i sadeln och bara njöt!!!

I korsningen vid sjön vände vi och töltade hemåt, medan jag förutom små förhållningar med sätet mest bara "åkte med". Så HÄRLIGT, HÄRLIGT, HÄRLIGT!!! 

Nu håller både Hamingja och jag tummarna för att det inte kommer något hälsomässigt bakslag efter detta heller, utan att jag snart kan sitta i sadeln igen! Jag har ju som sagt inte fått konstaterat att det verkligen är covid-19 jag haft och även om just jag haft påverkan på andningen räknar man med att de flesta av oss som ännu inte klassificeras som "äldre" kommer att ha så lindriga symptom att de i många fall knappt märks. 

Ett test som visar om man blivit immun finns ju tyvärr inte allmänt tillgängligt ännu... Och eftersom jag verkligen inte vill riskera att smitta någon annan p g a att ev kvarvarande virus ger symptom som är så lindriga att jag inte märker dem måste väl det mest ansvarsfulla i min situation vara att rida MER för att på så sätt försöka "provocera fram" en reaktion från ev kvarvarande virus...??!! MER tölt alltså - enligt läkarfruns ordination!!!

Inga kommentarer: