lördag 18 april 2020

Equiterapeutbehandling

MATTE HAR STÄNGT IN MIG I EN BOX!!! :-O

Idag var equiterapeut (=djurfysioterapeut/djursjukgymnast) Ingebjörn tillbaka i Mariebäck för att kolla våra hästar. Förrförra gången han var här hade Hamingja antagligen gjort något i hagen för plötsligt en dag ville hon inte galoppera utan bröt hela tiden av till spänd och stressad tölt redan efter ett par galoppsprång... Då var det ju tur i oturen att Ingebjörn var inbokad bara någon vecka senare, då han konstaterade att hon fått en rotation/skevhet i bäckenet vilket han åtgärdade. 

När han sedan kom tillbaka nästa gång tyckte han att Hamingja borde ha hunnit muskla sig jämnare än hon hade gjort och sa att om hon inte blivit bättre vid nästa besök borde hon nog ändå kollas av veterinär för säkerhets skull. Jag hade inte alls haft någon känsla av att hon skulle ha ont, utan "bara" att hon fortfarande var svagare i vänster bak. Men för säkerhets skull bad jag Sylvia rida henne för att känna efter. Till min lättnad var även hennes bedömning att Hamingja inte hade ont, för även om hon fick ta i och jobba ordentligt - vilket ibland innebär att hon initialt blir ARG - slappnade hon sedan snabbt av och frustade. "Hon har nog bara blivit lite bekväm...!"  

Terapi bild för matte (som har svår nål- och sprutfobi...!)

När Ingebjörn nu kollat igenom henne och jag fått springa med henne så han sett henne röra sig i trav konstaterade han att hon nu var betydligt jämnare än senast, även om vänster bak fortfarande var lite svagare och det fortfarande kändes en liten avvikelse där bäckenet varit roterat. (Note to self: det skulle inte skada att vi tränade på att trava vid hand...!!!)

Sedan hon fått stå akupunkturnålar så att musklerna slappnade av ordentligt behandlade han henne och sa sedan att i o m att hon känts så pass bra nu behöver hon inte vila något extra efter behandlingen utan jag kan rida som vanligt redan i morgon. Det blev en extra bonus för mig som hade räknat med att hon skulle behöva vila i morgon och därför planerat att rida innan behandlingen idag, vilket min skröppelkropp tyvärr satte stopp för... Så jag fick BÅDE bekräftat att Hamingja är bättre OCH tillåtelse att rida redan i morgon! BARA goda nyheter!!!

Inga kommentarer: