lördag 4 maj 2019

Lyckohästlycka!

Man kan ju inte bli annat än lycklig med denna häst!

"Brrr så KALLT!!!" tyckte matte både igår och idag... "Svalt och SKÖNT!!!" tyckte Hamingja och de andra hästarna...!!! Gårdagens "kalla polarvindar" (enligt SMHI) hade visst livat upp stämningen ordentligt i Mariebäck, så att det blev massor av bus i hagarna! Idag hade vinden mojnat en hel del, fast precis när jag red iväg blåste det upp rejält och började hagla... och vi hann uppleva även en andra hagelskur under vårt ridpass...! :-O

Hamingja var riktigt upplivad idag - det var som att sitta på en kanonkula! Jag red bilvägen mot Avan och hon blev ju inte mindre "peppad" av att få galoppera flera gånger! För att tävlingsträna gjorde jag alla galoppfattningarna från skritt istället för från stillastående och det blev bra fattningar varje gång! Efter backen upp till jägarnas fikaplats red jag upp över kalhygget där Hamingja bjöd på riktigt, riktigt trevlig trav! (Ända till dess några stora fåglar flög upp och hon höll på att hoppa rakt in i en tall som växte precis vid sidan av stigen... Fåglar ÄR ju faktiskt JÄTTEFARLIGA!!!)

När vi skrittat ner genom skogen och var tillbaka ute på bilvägen satsade jag på intervaller med arbetstempo tölt under hemvägen. Hamingja gjorde flera försök att bita tag i bettet på högersidan, skjuta ut högerbogen och springa FORT - så jag fick jobba mycket med halter och ryggningar samt att "ta med" bogarna till vänster m h a sidförande tygeltag. Inför tävlingen intensivtränade vi ju tölt i högt tempo så jag antar att det var detta i kombination med det "uppfriskande" vädret som gjorde damen extra "taggad"...! 

I morgon är planen att åka till ovalen i Boden för att träna - och för min del får det gärna vara någon grad varmare då för vinden kan ju verkligen friska i ordentligt p g a de stora, öppna ytorna...!

Inga kommentarer: