fredag 17 maj 2019

Friday fun - på Bodentravet!

Nybadad tävlingshäst!

Som vanligt passade vi på att nyttja de fina spolspiltorna på Bodentravet med obegränsad mängd varmvatten - fast vi skojade om att Bodens innevånare nu kanske kommer att vara utan varmvatten till på söndag kväll när vår tävling är över...! När jag tvättar häst har jag alltid en känsla av att jag blir nästan lika blöt som hästen - men inte lika ren...! 

Men innan dess hade vi förståss passat på att provrida banan - som verkligen hade ett SUVERÄNT underlag! Banansvarig med medhjälpare hade verkligen gjort ett superbra jobb!!! Och med staket uppsatt fick hästarna lite "stöd" så det blev inte alls lika "vingligt" som när vi varit där och tränat de senaste veckorna. 

Inspirerad av vårt träningspass i tisdags, som faktiskt var enda gången jag hunnit rida denna vecka testade jag en ny variant av framridning. För trots att det bara handlade om ca 15 minuters ridning (precis innan hovslagaren kom för att sko) så resulterade det i ett riktigt trevligt arbetstempo i tölt! När vi skrittat från stallarna bort till banan och ridit lite på volt i skritt, tölt resp trav fick hon först "mystölta" i lång, låg form runt banan för att hinna kolla in det nytillkomna staketet och annat i lugn och ro. 

Därefter red jag ut längs den inre "underhållstravbanan" och lät henne tölta på i ett högt tempo (ja, högt för oss alltså...!) för att hon både skulle ta i ordentligt med bakbenen och komma igång med sina rörelser. Efter en skrittpaus så att hon fick hämta andan red jag samlad skritt med något "pet" med pisken på bakdelen samt någon smackning, innan jag red in på banan för att testa fyrgångsprogrammet. 

I o m att det var så varmt "ransonerade" jag träningen så att vi efter ett helt fyrgångsprogram bara gjorde en extra galoppfattning och sedan några tempoväxlingar i tölt istället för att rida hela T3-programmet. Vi var båda ändå REJÄLT svettiga efteråt, så den efterföljande duschen i en av spolspiltorna var lika välgörande för både matte och häst! Nu är det bara att ladda upp mentalt också inför morgondagens uttagningar! SPÄNNANDE!!!

Inga kommentarer: