onsdag 1 maj 2019

Lösgörande i kubik!

Titta vilken härlig, lösgörande "ridbana"!!!

Efter två välförtjänta vilodagar för Hamingja kunde jag inte hålla mig längre, så idag blev det ridning igen! Inledde som vanligt utanför stallet med att korsa bakbenen i skritt på volt och sedan skänkelvikning ut från gården och glädjande nog kändes hon inte det minsta stel trots både tävling och många timmar i transporten!

Red upp bakom vägbommen och sedan den högra skogsvägen, som nu tinat fram nästan helt. Det var bara några partier där det fortfarande låg snö och is, men det var tillräckligt poröst för att inte vara halt trots avsaknad av broddar. Vi red uppvärmningstölt med lååång hals (nästan) bort till vändplanen, skrittade in vid den lilla backen upp till vänster och sedan ut i skogen redan vid första passagen över diket på höger sida. 

Hamingja verkade jättenöjd över att få skritta runt i blåbärsriset och vi kryssade fram i terrängen en god stund innan vi skrittade tillbaka hem. Det blev alltså verkligen ett ridpass i "lösgörandets tecken" och dessutom fick hon som vanligt stå med BoT hasskydd och ryggvärmare en stund i stallet efteråt. Jag testade då att ge ovanligt mycket vatten i hennes lucern+mineraler+vitaminerblandning och till min glädje slurpade hon både upp all vätska och slickade krubban helt ren. Så BRA att jag hittat ett sätt att både få henne att äta upp nyttigheterna och dessutom få i sig extra vätska - TROTS att hon inte tycker om "universalmedlet" betfor!

Inga kommentarer: