torsdag 2 november 2023

You are the sunshine!

...of my life!!!  ♡

Den här pinglan har jag fått hänga med på förmiddagen! Och SMHI  hade dagen till ära fixat ett strålande solsken! (Den kalla vinden hade de dock kunnat få låta bli... men man kan ju inte alltid få precis som man vill...!) Eva skulle egentligen ha varit med idag, men hon har förkylningssymptom och så sent som igår gick Norrbottens smittskyddsläkare ut och uppmanade folk att stanna hemma vid förkylning, i o m att Covid tydligen ökar igen... (I Skellefteå har de visst ställt in alla planerade operationer för att kunna ta hand om alla Covid-patienter och igår berättade Johan att på Strokeavdelningen i Sundberbyn upptas nu 8 av de totalt 10 vårdplatserna av Covid-patienter...) 

Jag räknas dessutom till en riskgrupp numera, så då hade det ju varit extra onödigt att riskera att bli smittad....! Så vi bestämde oss för att vara så där TRÅKIGT förståndiga och satsa på social distansering. Fr o m 7 november kommer man att kunna vaccinera sig både mot Covid och säsongsinfluensan och då tänker jag hänga på låset för att boka en tid - TROTS min sprutskräck! (Covid kan man vaccinera sig mot redan nu, men just p b a sprutskräcken vill jag helst "göra undan" båda vid samma tillfälle.)

Så Hamingja och jag fick alltså se till att skoja till tillvaron på egen hand idag. Och det gjorde vi genom att "uppfinna" en ny liten runda med utgångspunkt från den vänstra skogsvägen bakom vägbommen. Hamingja vill ju alltid gå ut i terrängen där, men den här gången fick hon vänta till dess vi var mitt emot lilla stigen mot Torrbergsvägen. Där går det skogsmaskinspår in till vänster sedan en avverkning för ett antal år sedan och vi följde dessa och fortsatte längs kanten på ett hygge till dess vi kunde se ett maskinspår som gick i riktning tillbaka mot skogsvägen. 
Flygfotot som min träningsapp använder är uppenbarligen från tiden innan detta kalhygge, men den 90-gradiga vinkeln visar punkten när vi vek av tillbaka mot skogsvägen. Sammantaget fick vi oss en skrittsväng på 40 minuter och i alla fall en tredjedel av denna var i terräng där Hamingja behövde lyfta ordentligt på "fötterna". 

Hittills har Hamingja bara behövt ha en vilodag denna vecka, för igår red Lisa. Och troligen ska hon även rida i morgon - vilket är extra bra när Hamingja nu inte fick springa av sig med Eva idag. Skolorna har höstlov i veckan men "fröken arbetsvillig" vill helst inte ha lov - det är ju så ROLIGT att komma ut på ridtur!!! Själv kommer jag att få tillgång till modul nr 2 i den digitala smärtskolan fr o m i morgon - gissa om jag är peppad?!!!

Inga kommentarer: