lördag 11 november 2023

STRÅLANDE SOL OCH GNISTRANDE SNÖ!!!

Att vara fotomodell är ett hårt jobb... men någon måste göra det!!!

Idag överträffade jag mig själv när jag, inspirerad av Malin, testade att rida Torrbergsrundan för första gången på mer än 1,5 år!!! (Jag red dock den kortare varianten, Malin och hennes kompis hade ridit den längre.) Vi hade gnistrande vackert väder med -9 grader och strålande sol - så det var verkligen ljusterapi i kubik, något som kändes extra välgörande efter en väldigt grå vecka när det knappt känts som att det blivit ljust ens mitt på dagen...! Jag hade tagit på mig min varmare uppsättning av Uhip jacka och ridkjol som är i färgen ametist och då ville förstås Hamingja ha sitt matchande pannband!

Här är bildbeviset på att jag orkade jag hela vägen runt! Hamingja var VÄLDIGT pigg - antagligen p g a det svala vädret och då blir hon ofta VÄLDIGT uppmärksam på omgivningen... Hon fick galoppera endel och det blev många korta galoppintervaller, eftersom hon aldrig hann någon lång sträcka innan hon började spana efter något, förvandlades till en giraff och tappade galoppen... Men det var inte odelat negativt, för vi fick därmed MÅNGA tillfällen att träna galoppfattningar och jag fokuserade på höger galopp - som matte verkligen behöver träna - från skritt eller trav. 

Vi såg inte till några jägare (det hade Malin & Co gjort) men det kändes ändå tryggt att jag hade reflexväst på. När vi kom tillbaka till stallet kunde jag nöjd konstatera att jag faktiskt lyckats rida Hamingja svettig! Jag hade förstås mycket god hjälp av att snön nu ligger ungefär decimeterdjup, så hon behövde lyfta på benen och ta i lite extra både i skritt och galopp! Den här snömängden är väldigt lagom - den lyser upp ger och ger bra stötdämpning för hästarnas ben dessutom! Och tack vare att det hunnit frysa till i marken innan snön kom så är det på de flesta ställen bra underlag under snön också! Enligt SMHI ska det vara ungefär samma väder i morgon, bara lite mer moln. Jag håller tummarna för att jag orkar rida i alla fall en liten sväng då också!

Inga kommentarer: