torsdag 9 november 2023

Att kura skymning - i sadeln!!!

Ännu en bild från i måndags! 

I eftermiddag åkte jag till Mariebäck igen för en sväng i skogen med min Hamingja! Precis som igår hade det redan börjat mörkna - men "kura skymning" gör man förstås allra bäst i sadeln på en fin häst!!! Idag red vi till vänster bakom vägbommen och peppad efter gårdagen kunde jag inte låta bli att galoppera lite även idag! Jag är absolut inte i tillräckligt bra form för att orka med Hamingjas STORA trav någon längre sträcka... men ett par steg trav för att sedan skjuta fram höger höft och fatta höger galopp gick bra! 

En glad Hamingja fick galoppera en ganska lång sträcka innan jag visslade för att hon skulle sakta av igen. Ska jag rida någon annan gångart än skritt är det i dagsläget galopp som är förstahandsalternativet. Just för att hennes trav är så stor att den brukat vara tillräckligt ansträngande att hänga med i även när jag varit i bättre form. Och tölt klarar jag inte att rida utan att även använda den onda och spända högerarmen om det ska bli något vettigt av det... Så då återstår galopp - och Hamingja tycker ju att det är en väldigt rolig gångart också! Efter denna galopp fortsatte vi i skritt upp till vändplanen och in längs Hamingjas favoritstig.

Och på favoritstigen är det minsann inte något problem ens att passera genom ett så här "lömskt" område med vatten under snön!!! Tillbaka ute på skogsvägen igen tog vi oss en vänstergalopp också - man måste ju tänka på liksidigheten! Och i o m att det var hemväg blev det förstås lite extra "drag under galoscherna" - men även nu saktade hon snällt av så snart jag visslade. Vem av oss som var mest anfådd efter detta? Ja, inte var det Hamingja...! Men min puls var som högst 127 slag/minut, så det var faktiskt lite lägre än igår. 

Innan vi var tillbaka vid stallet gjorde vi ytterligare en liten "utvikning" från skogsvägen så att Hamingja fick skritta lite mer ute i terrängen - det är alltid uppskattat! Totalt var vi ute i 45 minuter och jag var HELT slutkörd efteråt - men då hade jag också fått galoppera TVÅ gånger!!! Vi får se vad Hamingja och jag ska hitta på för något roligt nästa gång!

Inga kommentarer: