fredag 20 mars 2020

Fredagsfeeling!!!


Skööööönt med fredag!!!

Även denna arbetsvecka hade ett slut...! Och när jag loggat ut för dagen fick jag välbehövlig hjälp av Hamingja att varva ner med ett ridpass som till stor del var en repris från i onsdags. Även vädret kan beskrivas som "favorit i repris" med strålande solsken (dock lite mer vind idag, men för Hamingjas del svalkade det nog skönt!) 

Det känns fortfarande konstigt att be om samling och en högre form redan under uppvärmningstölten... och det är verkligen inte lätt att lära gamla hundar/ryttare sitta (på rumpan)...!!! Till att börja med varvade jag med skrittpauser i lång, låg form - och när jag sedan istället behöll tygelkontakten fick jag en känsla av att hon skrittade "genom hela kroppen" så förhoppningsvis hade jag lyckats aktivera bakdelen på ett bra sätt. 

Efter att även idag låtit henne "gasa på" ganska ordentligt i tölt sadlade jag om och vände hemåt. Och med ett långsamt tempo tölt och många högerslutor  började det komma en känsla av att hon kom upp lite med bogarna igen. Sedan fick hon sträcka ut en god stund i nedvarvningstölt där hon även idag bibehöll aktiviteten i överlinjen på ett mycket bra sätt! Så bra att jag tänkte att jag egentligen borde ha övergått till detta betydligt tidigare så att vi hunnit med en mycket längre sträcka med vad jag tror var en riktigt bra "muskelbyggartölt". 

Avslutningsvis testade jag att samla henne i trav m h a vänsteröppna. Och det gick så pass bra att jag tänkte att jag borde ha "sparat" en betydligt längre sträcka av hemvägen till detta också... HUR ska man egentligen hinna med allt man vill/behöver träna på??!!

Inga kommentarer: