tisdag 21 augusti 2018

Tölt-tisdag!

Hamingja avrundade dagens träningspass med lite yoga! 

Idag blev det ridning igen efter jobbet. Det började regna när jag åkte från jobbet mot stallet - men slutade när jag närmade mig Mariebäck och hade sedan härligt, soligt ridväder! Hamingja och jag tog en tur genom skogen bort till Torrbergsvägen. Även denna gång klättrade vi uppför sluttningen fram till jaktstugan och när vi ridit ner igen längs lilla skogsvägen vände vi tillbaka upp för lite extra klättring. 

Framme vid Torrbergsvägen övergick vi till tölt och efter att ha sidfört fram och tillbaka över vägen en stund insåg jag hur svårt det var att rida henne vänsterställd ute på den högra vägkanten - då ville hon hela tiden "ramla" mot den vänstra vägkanten. M a o var detta någon vi verkligen behövde träna på! (Det är ju som Atli brukar säga: hästen talar om vad den behöver träna, det är bara upp till oss att lyssna!) 

Efter en skrittpaus med några "omgångar" korsa bakbenen vid skritt på volt på ställen där vägen var lite bredare vände vi hemåt igen. Nu bad jag om lite samling i tölten och det blev plötsligt väldigt tydligt för mig att jag f n behöver rida öppna resp sluta med böjning i vänstersidan för att kunna rama in henne ordentligt. När jag "fick något i handen" i tölten kunde jag med några steg vänsteröppna eller vänstersluta återfå bärigheten. 

Det var en så härlig aha-upplevelse att jag gärna hade töltat på hur länge som helst! Så det var nog tur att vi ganska snart var framme vid stigen vi skulle rida genom skogen tillbaka till Mariebäck. Då blev det naturligt med en längre skrittpaus och det hade ju varit onödigt att riskera att överanstränga Hamingja så här under igångsättningen bara för att matte hade svårt att behärska sig...!

Inga kommentarer: