söndag 26 augusti 2018

Både monster och vänner i skogen!

Som om inte livsfarliga älgar vore nog... men det kan DESSUTOM finnas thailänska bärplockare i skogen!!! 

Detta fick stackars lilla Hamingja erfara idag... När vi inte ont anande kom skrittande längs den högra skogsvägen bakom vägbommen hördes plötsligt höga röster som ropade till varandra och strax därefter började de avskräckande varelserna - några dessutom med stora plastdunkar balanserande på huvudet - skymta mellan träden...! :-O Det var verkligen tur att matte tillslut kunde hoppa av och agera mänsklig sköld så att Hamingja trots allt kunde ta sig förbi med livet i behåll...!

Denna typ av upplevelser har inte direkt någon gynnsam effekt på Hamingjas "mentala lösgjordhet" så när vi lite senare började tölta längs Torrbergsvägen kändes fredagkvällens på alla sätt härligt lösgjorda häst ganska långt borta... Lite mer spänning i tillvaron blev det dessutom när först Carolas hundar och sedan även Carola, Dotla, Anneli och Fina dök upp bakom en vägkrök! Det blev verkligen många nyttiga erfarenheter för Hami idag! 

De andra hade börjat rida Torrbergsrundan åt motsatt håll jämfört med oss, men vände nu så att vi fick trevligt sällskap resterande sträcka! Jag har ju haft lite problem att hitta vägen över det nya kalhygget för att kunna rida runt, så förutom sällskapet var det ju jättebra att få lära sig att hitta vilka av alla hjulspår från skogsmaskinerna som man ska följa för att komma tillbaka hem! Och när vi efter all terrängridning avslutade med att tölta den sista sträckan hemåt hade Hamingja hunnit bli avslappnad och mjuk både i kropp och "knopp"!

Inga kommentarer: