fredag 9 februari 2018

Nytt inlägg i travdebatten!

"Att trava eller inte trava - det är frågan...!!!"

Idag fortsatte Hamingja och jag vår diskussion om travens vara eller inte vara... För att vara mer övertygande tog jag snön till min hjälp, närmare bestämt de ca 2 dm nysnö som täcker vägen bort till kyrkan i Mariebäck. Och det funkade!!! Fast lite fick jag jobba för det också... Hamingja gjorde visserligen klockrena travövergångar från start, men var sedan snabb att gå över i galopp redan efter några travsteg... Men jag tjatade vidare genom att direkt sakta av till skritt igen och göra ny travövergång och efter ett antal sådana "omstarter" höll hon sedan traven till dess jag visslade för att hon skulle sakta ner igen!

Det var ju ingen lång vägsträcka vi hade till vårt förfogande, men just i det här fallet var det ju faktiskt ingen nackdel. Jag skulle ju ändå inte rida långa sträckor trav, eftersom det viktigaste nu var att renovera "travknappen". Efter ett antal klockrena travövergångar med bibehållen, och riktigt trevlig trav, beslöt jag mig för att testa hur det fungerade om vi red ut längs bilvägen. 

"PERFEKT töltväg!!!" konstaterade Hamingja när vi kommit ut på den onödigt välplogade bilvägen... jag hade hoppats att det i alla fall skulle finnas lite "travsnö" kvar längst ut närmast plogkanterna, men så var alltså inte fallet... Ganska snart vände jag därför tillbaka och kompromissen fick bli samlad tölt på hemvägen. Återvände till "kyrkvägen" och genast fungerade "travknappen" klockrent igen! Så det fick bli ett antal travvändor fram och tillbaka innan vi avslutade för dagen. Vi får hoppas att det dröjer innan Janne plogar så att vi kan fortsätta träna trav där!

Inga kommentarer: