måndag 12 februari 2018

Matte försöker förgifta mig!!!

Stackars Hamingja har verkligen inte haft det lätt... När jag köpte henne tyckte hon bara att det fanns en enda människa man kunde lita på - och det var förståss Sylvia. ALLT jag utsatte henne för var därmed otäckt - som t ex att jag band upp henne på en annan plats i stallet än Sylvia brukar när jag skulle göra i ordning henne för en ridtur... 

Dessutom försökte jag förgifta henne genom att smyga in kiselgur (som ska vara bra för man och svans) i kraftfodret... Men Hamingja är som tur var en MYCKET uppmärksam häst och räddade livhanken genom att helt enkelt vägra äta maten oavsett hur mycket betfor och havre matte försökte locka med...

Sedan dess har matte blivit mindre och mindre otäck. Men i helgen gjorde hon plötsligt nya försök att förgifta sin stackars häst...!!! Hamingja har brukat få ett mineralfoder från Krafft samt ett magnesiumtillskott från Trikem i sitt kraftfoder. Men nu hade matte fått för sig att byta ut dessa till ett mineraltillskott med högre halt magnesium samt ett flytande vitamintillskott. Redan på lördag började Hamingja ana oråd och det krävdes några REJÄLA nävar luzernhack för att kamouflera "giftet" tillräckligt för att hon skulle äta upp det som fanns i krubban.

På söndag tyckte matte att hon var riktigt smart när hon bara tog halv dos av de nya tillskotten i kraftfodret... men så lätt lurar man minsann inte Hamingja! Hennes självbevarelsedrift var t o m starkare än hungern - så det blev TOTAL matvägran! Matte väntade och väntade, men lilla fröken behagade inte ta en enda tugga av den där förgiftade maten...!!! 

Hamingja stod i en av "dubbelboxarna" byggd för två hästar och därmed också med dubbla krubbor. För att vara extra tydlig placerade hon sig vid den tomma krubban, för att matte skulle förstå att det var dags att servera RIKTIG mat! Och TILLSLUT förstod t o m matte vad som måste göras, och hällde en STOR foderskopa med RIKTIG, ÄTBAR mat i den tomma krubban. Girigt slukades denna mat till sista smulan och krubban slickades grundligt ren. 

(Säg inget till Hamingja, men maten i skopan kom från den första krubban... Och när hon väl ätit upp detta råkade hon av bara farten mumsa i sig det som fanns kvar i första krubban också...!) Sensmoral: Tydlighet är A och O när man har med suspekta människor som Hamingjas matte att göra!!! ;-)Inga kommentarer: