fredag 28 juli 2017

Win-win-win när Hamingja "rings in på jobb"!

Hamingja skulle ha haft en ledig dag idag - men matte kunde inte låta bli...!

Jag hade planerat en vilodag för Hamingja idag - tänkte att hon kunde behöva det efter gårdagens riktiga "genomkörare" av töltmusklerna! Men när jag vaknade i morse var min första tanke: JAG VILL RIDA!!! Och när jag dessutom insåg att det kanske inte blir någon ridning i morgon bestämde jag mig för att "ringa in" Hamingja på jobb idag ändå - och fröken verkade inte misstycka det minsta!

Jag passade dessutom på att byta till ett annat träns - den här turkosblå (med krokoprägling!) känns som en riktig härlig sommarfärg tycker jag! Dessutom har det betydligt smalare remmar än det träns med anatomiskt nackstycke som vi använt den senaste tiden - och omväxling förnöjer ju!

Något som däremot inte ändrats till idag var min uppfattning om att Hamingja fått ett riktigt "styrketräningspass" igår och därför antagligen var lite trött och stel i musklerna. Men istället för att låta henne vila sig i form satsade jag nu på ett ridpass fokuserat på stretching av dessa muskler. Och då passade jag på att testa ett par nya skogsvägar! 

Istället för att följa Seletvägen åt vänster som när vi rider till Torrbergsvägen tog jag till höger istället för att redan efter någon hundra meter rida in på en skogsväg som jag nyfiket spanat in på när jag kört förbi med bilen. Jag hade sett på kartan att den slutade vid ett kalhygge, men vägen dit var riktigt trevlig och fungerade utmärkt för "töltjogging" i lång, låg form. 

Tillbaka ute vid asfaltvägen igen testade jag sedan att korsa vägen följa en annan skogsväg vilken visade sig leda fram till Noaks ark! Därifrån kunde vi följa en kraftledningsgata i riktning mot Torrbergsvägen, ner mot ängen där de vita "UFO-bollarna" ligger och lurpassar på små, bruna hästar... Fast strax innan vi nådde fram till den aktuella ängen hade det torra, fina ridunderlaget börjat övergå i sankmark, så då vände vi istället tillbaka och red genom terrängen upp till Höbäcken-infarten. 

Hamingja verkade JÄTTENÖJD med att få trampa runt i terrängen! Och hon fick massor av välgörande stretching "på köpet"! Det är ju mycket lösgörande att kryssa fram i terrängen där man hela tiden behöver omväxlande länga och korta steget! Och nyligen fick jag lära mig att det dessutom fungerar lösgörande när hästen måste lyfta lite extra på benen - som när man rider i terräng! Dessutom fick ju matte sig ett ridpass - verkligen en win-win-win idag!!!



Inga kommentarer: