fredag 7 juli 2017

Atlikurs!!!

HÄÄÄÄÄRLIGT!!!

Bara några timmar efter att jag gått på semester förra fredagen startade vi resan ner till Skåne där vi skulle fira svärmors 80 årsdag. Veckorna innan hade jag dessutom haft så oerhört mycket på jobbet att jag inte orkat rida särskilt mycket... så redan efter några dagar nere på Österlen började jag längta MASSOR efter Hamingja...! Men igår kväll kom vi hem igen och fr o m idag har vi Atlikurs! Med två lektioner per dag i tre dagar får jag nu verkligen FROSSA i ridning!!!

I vanliga fall brukar jag bara hinna rida en lektion på fredagen, eftersom jag jobbar, så det kändes verkligen extra lyxigt när jag även idag skulle kunna rida TVÅ lektioner! Och det var inte bara jag som var nöjd, utan även Hamingja! Under förra året var det ju till största delen rehabträning som gällde för oss, då vi under långa perioder skulle undvika böjda spår och samling... Men nu när vi är tillbaka i "vanlig" ridning igen och åter kan följa Atlis träningsupplägg med uppvärmning och nedvarvning i skritt, tölt och trav på volt och "själva arbetet" där emellan är Hamingja så NÖJD! 

När hon hela tiden vet vad som kommer att hända och vad som kommer att krävas av henne blir hon så oerhört harmonisk och frustar avslappnat mest hela tiden! För en så ambitiös häst som Hamingja är det verkligen viktigt - annars stressar hon så lätt upp sig i sin iver att gissa vad jag kommer att be henne om härnäst... Men nu är matte alltså så där härligt förutsägbar igen och redan under uppvärmningen till dagens första lektion fick Hamingja "njutfrusta" på volten i skritt, tölt och trav! Och när Atli berömde Hamingja var det nästan så att matte började frusta också!

Sedan fick vi arbeta i samlad skritt längs spåret i vänster varv och till att börja med blev Hamingja lite spänd och hög i formen... tills Atli tipsade mig om att ställa liiiite mer till vänster och lägga till liiite mer innerskänkel. Och jag behövde nästan bara tänka att jag skulle göra detta för att hon skulle slappna av och länga halsen i samlingen!!! Tänk att man kan vara så nära men ändå så långt ifrån det man vill uppnå...!!!

Först fick jag varva några sådana sekvenser i samlad skritt med skritt på längre tyglar. Sedan gjorde vi övergång från samlad skritt till tölt - i en öppna - och "kände" lite på samlingen i tölt innan det var dags att varva ner igen. Det kändes verkligen som ett riktigt, riktigt bra första ridpass och dessutom skulle jag ju få rida en lektion till idag - LUXURY!!!

Inga kommentarer: