tisdag 22 december 2015

Matte höjer ribban - och Hami blir ARG!!!

Är det mig hon räcker ut tungan åt?!

Eftersom det ändå känns som att vi börjat få viss ordning på saker och ting när vi rider ut, Hamingja och jag, tyckte jag det var dags för ett första träningspass på ridbanan. Jo, vi har tränat på banan en gång sedan Sylvia åkte utomlands, men då stod galoppträning på schemat (vilket avgjordes av underlaget: 1 dm nysnö.) Men nu kände jag mig redo att höja ribban och träna tölt i en högre grad av samling än vad vi gjort längs vägen.

Efter uppvärmning i tölt och trav med lååååång hals, samt lite övergångar tölt-trav som gick riktigt fint, var det dags för samlad skritt. Och nu blev Hamingja varse att matte hade högre krav på samling än tidigare så vi fick diskutera en hel del... Hon var ganska ihärdig i sina försök att antingen rygga eller också helt enkelt stå stilla. Men jag var ännu mer ihärdig i att man KAN röra sig framåt saaaaaktaaaa trots "riktigt mycket bakben" och tillslut var vi hyfsat överens.

Men när matte sedan tyckte att man dessutom skulle bibehålla denna grad av samling i tölten - då blev Hamingja riktigt ARG!!! Hon gjorde tappra försök att vräka sig iväg och bara springa iväg från eländet, men det visade sig att jag hade mycket god hjälp av all vår träning ute längs vägen för Hami lyckades inte alls lika bra i grenen "kast med liten ryttare" som hon brukat göra.

Trots många "utbrytningsförsök" i båda varven kändes det aldrig som att jag helt skulle tappa kontrollen. Och där emellan var hon riktigt, riktigt FIN!!! Inte minst när jag avslutningsvis töltade i vänster varv och ställde lite utåt så att hon verkligen "släppte" högersidan trots en hög grad samling. Den känslan var mer än värd alla våra "diskussioner" tidigare under träningspasset!

Nu har Hamingja önskat sig ledighet i julklapp - och det ska hon få! Och Lára, som självklart önskat sig massor av rolig träning, kommer också att få sin önskan uppfylld - tack vare Carro!

Inga kommentarer: