tisdag 3 februari 2015

Hjälp med drömtydning önskas!!!


Hrissla (lillasyster till Hamingja) sover så gott - undrar om hon drömmer (om mat)?!!

Under i alla fall 10 års tid har jag haft en hästrelaterad dröm som återkommit då och då. Temat är alltid detsamma, bara mindre detaljer kan variera lite. Det handlar om att jag plötsligt upptäcker att jag lämnat hästen/hästarna utan mat i flera dygn och självklart blir det oerhört traumatiskt när jag inser detta... I början var det alltid Reykur som var den drabbade, under senare år har både Reykur och Feykir varit med i drömmen. 

De utsvultna hästarna brukar (av någon outgrundlig anledning) återfinnas i garaget till mitt barndomshem, där mina föräldrar inte bor kvar längre och trots att jag nu ägt Lára i 3.5 år så har hon aldrig varit med, så det verkar ju som om min hjärna hela tiden "jobbar i dåtid" när den kokar ihop den här drömmen.

Fast här om natten drömde jag faktiskt för första gången om Lára och då var även Hamingja med. Men däremot varken Reykur, Feykir, garaget på Skymningsvägen eller någon hästsvält. Istället hade jag fått stalla upp mina tjejer i gäststallet på en ridklubb, där vi skulle vara med på en tävling eller kurs. Allt var helt normalt och alla hästar mådde bra - så det var verkligen en helt annan typ av dröm!

Jag drömmer ö h t väldigt mycket - ibland kan det t o m vara rena filmmanuset! Men oftast är det ju konstiga och f f a oerhört osammanhängande drömmar... Så när jag för ett antal år sedan läste att den del av hjärnan som sköter det logiska tänkandet är helt inaktiv när man sover blev jag ganska lättad!    

Men jag skulle väldigt gärna vilja höra vad en drömtydare har att säga om min "svälta häst-dröm"...!!! Eftersom den går på repeat i min hjärna år efter år kan man ju tänka sig att den borde ha något budskap, eller?! Lustigt också att när Lára tillslut dyker upp i en dröm så handlar den inte alls om någon svält - hon som är den minst matintresserade häst jag träffat... Men i o f s skulle The Queen aldrig tillåta att jag lät henne svälta - inte ens i drömmen!!! Och Hamingja då...?! Ja, hon är ju faktiskt Kronprinsessan, så även hon vet förståss att ställa (rättmätiga) krav?!!

Inga kommentarer: