torsdag 5 februari 2015

Hamingja skor sig på mattes bekostnad...

I kväll hade vi besök av hovslagaren. Det var första gången sedan jag köpte Hamingja så jag visste ju inte riktigt hur hon skulle bete sig. Fröken visade sig ha en lite egen strategi för detta: hon backade hela tiden så långt bak i kedjorna det bara gick! Det såg inte särskilt bekvämt ut att stå så med halsen utsträckt... Men själv verkade hon mkt nöjd med upplägget för hon stod så stilla hela tiden. Hovslagaren - som tydligen senast kom från en häst vilken efter en massa stök tillslut sprängt kedjorna - konstaterade nöjt att Hamingja alltid är så trevlig att sko!

Han berömde hennes hovkvalitet också - vilket också gladde mig. "Inga hovar - ingen häst!" säger man ju inte utan anledning...!!! Jag berättade om att hon trampat av sig vänster framsko vid sin "katapultstart" här om veckan. Och när han tog av den skon sa han: "Jag förstår att skon flög - hon har ju försökt trampa av en bit av hoven t o m...!!!" Men den flik som delvis var lös var inte tjockare än att han nu kunde verka bort den och efter det såg hoven fin ut konstaterade han. Skönt!!!

Nu fick hon snösulor till skorna också - för att både slippa styltor i hagen och vid blidväder. Och förhoppningsvis inte bara då! Den senaste tiden har det nämligen varit så konstig snö att hästarna fått lite styltor och halkat även vid -10... För Láras del dröjer det minst två veckor innan det blir "date" med hovslagaren - så hon måste klara sig utan snösulor till dess.

Inga kommentarer: