onsdag 25 februari 2015

Det är Láras tur nu - vinden har vänt!!!

Adina och Lára!

Igår var Hamingja på hugget när jag skulle hämta henne till ridlektionen och skyndade till mig i hagen, med öronen lätt bakåtstrukna som ett tecken till övriga hästar att hålla sig undan. Men hon hade bara precis hunnit fram till mig när Lára kom farandes i full fart med öronen ilsket bakåtstrukna mot huvudet och jagade undan Hamingja från mig... Det var ingen tvekan om att the Queen var MKT frivillig till att vara med på lektionen! Men hon accepterar trots allt mig som ledare - så när jag ropade tillbaka Hamingja igen gjorde Lára ingen ny ansats att skrämma bort henne utan nu var det spetsade öron som gällde igen! 

Trots detta drog Lára det kortaste strået - det var Hami som fick vara med på lektionen.  Men idag var det tvärt om: Adina red Lára medan Hamingja fick skrota i hagen. (Jag hade egentligen tänkt rida jag också, men var så oerhört trött efter jobbet och för att inte riskera att bihålorna blir sämre igen blev det en vilokväll.) 

Adina rapporterade sedan att de tränat på ridbanan.  Lára hade varit jättepigg och det krävdes en hel del övertalning från Adinas sida innan damen ville kännas vid att man faktiskt kan skritta lugnt och avslappnat också...! Sedan hade de repeterat övningarna från lektionen för Sylvia i torsdags - f f a att rida henne utåtställd och vända in m h a ytterhjälperna i tölt. En OERHÖRT effektiv övning - även med Lára!!! När man får till det har jag alltid en känsla av att hästens alla "bitar" "ramlar på plats" och plötslig är hon helt mellan hand och skänkel! 

Oj, vad jag blir sugen på att rida Lára när jag skriver detta...!!! Men eftersom problemen med bihålorna fortfarande sitter i vågar jag inte annat än att begränsa ridningen - och i dagsläget behöver jag definitivt prioritera Hamingja. Verkligen tur att vi har Adina!!! Och ibland har även Carro haft möjlighet att rida Lára!

Inga kommentarer: