onsdag 19 mars 2014

Mexico!!!

Om ni undrat varför det varit så låg aktivitet här på bloggen den senaste tiden är det för att Lára haft två veckor ledigt - och då passade Johan och jag på att åka till Mexico! (Direktflyg från Luleå dessutom!)

 Den första av två veckor tillbringade vi på ön Isla de Holbox, i Mexicanska golfen.


 Andra veckan tillbringade vi på det mexicanska fastlandet, vid Karibiska havet, på den s k Mayarivieran.

 På denna strand i Tulum (en del av Mayarivieran) lägger jättesköldpaddorna sina ägg. Svårt att tänka sig ett vackrare ställe för ungarna att kläckas på! Uppe på klippan skymtar ruinerna från ett Maya-tempel. Om man går genom tempelområdet kan man via trappor nå vad som anses vara en av världens vackraste stränder!


 Vi såg resan som ett tillfälle att fira vår 20-åriga bröllopsdag, vilken infaller i sommar. 


 El Castillo på Chichén-Itzá, ett av världens sju nya (e Kr) underverk och det bäst bevarade området med Mayatempel.

 El Dorado resort, i Acumal - med de härligaste solsängar vi varit med om (som stora dubbelsängar med tjocka resårmadrasser, tak och sänghimmel)!

 Deras koncept "Gourmed Inclusive" - en upplevelse för matintresserade! Åtta olika restauranger med olika teman att välja mellan (inga bufféer utan à la Carteservering på samtliga9 där man utifrån omfattande menyer kompletterade sin egen måltid med upp till 8 rätter ("bara" 5 rätter på luncherna). Fast det blev liiite komiskt när Johan till en frukost beställt yoghurt med musli och frukt - och serverades en tallrik med olika frukter vackert upplagda där yoghurt droppats och musli strösslats på bara som dekorationer! Han hade ju förväntat sig lite andra proportioner, om man säger så…!!!  På bilden ser ni en efterrätt.


 Häger i kvällsljus på Isla de Holbox.  Tea time på stranden!

Mexico har inte bara spännande kultur, god mat och vackra stränder utan även världens näst största korallrev - m a o ett perfekt resmål för snorklingsfantaster som vi! Visserligen har vi sett betydligt mer av både vackra (och ibland farliga) fiskar och koraller på annat håll i världen. Men här fick vi snorkla med jättesköldpaddor! Dramaturgin hade dessutom kunnat komponeras av producenterna till Mitt i naturen - för vi snorklade i över en timme vid Acumal beach utan att se en enda sköldpadda… Tillslut gav vi faktiskt upp och började simma tillbaka mot stranden - men då kom plötsligt sköldpaddorna "seglande" genom vatnet under oss! Fascinerande att se hur graciöst dessa stora och till synes klumpiga djur rörde sig! Tyvärr har vi inga bilder från detta dock… vår "snorklingskamera" drunknade tyvärr på Maldiverna 2008 - men nu fick vi verkligen en påminnelse om att det vore dags att skaffa en ny!

Inga kommentarer: