torsdag 20 mars 2014

Äääääntligen är matte hemma igen!!!

Lunchhö i solskenet.

Det var VÄLDIGT tydligt att Lára blev glad över att jag kommit hem från utlandsresan - härligt att få känna sig så välkommen tillbaka! Två hela veckors vila är verkligen bortkastad tid om man frågar den här damen! 

När planet från Cancun landade på Kallax idag hade vi bara sovit knappt 3 timmar under natten och kände oss ganska groggy, men med 7 timmars tidsomställning var det förmiddag här hemma. Och det gällde att hålla sig vaken ända fram till kvällen för att börja vrida dygnet rätt igen… Så jag var inte hemma lång stund innan jag skyndade mig till stallet, för att få kombinerad Lára- och ljusterapi genom en ridtur i solskenet! 

När jag hämtat en mkt entusiastisk Lára i hagen överraskade hon ändå med att vara riktigt sansad under sadlingen och vid uppsittningen. När hon hunnit längta riktigt mycket efter att bli riden tenderar hon annars att bli extra aggressiv och ibland har vi nästan hamnat tillbaka i läget vi hade i allra första början när jag red henne och hon knappt släppte upp mig på ryggen… Men idag var det faktiskt inte värre än vanligt - inte har hon väl tänkt börja bli mer sansad med åren??!!!

Det var med ivriga steg hon sedan skrittade ut från gården och ner till bilvägen. Jag var som sagt ganska groggy och kände mig lite yr, så jag hade inga större ambitioner för dagens ridpass än att Lára skulle få komma ut och röra på sig en stund. Men för den skull kan man ju inte rida hur som helst - så vi inledde med uppvärmning i skrölt med öppna för att hon skulle länga överlinjen. När jag sedan succesivt ökade drivningen svarade hon med en mer energirik tölt UTAN att korta upp sig - trevligt!

Trevligt var det också att hon sedan tog högergaloppen på första försöket - och detta med bibehållen lång hals! Och TREVLIGT tyckte Lára förståss det var att få galoppera! Vi hann även med en stunds vänster galopp innan vi kom till korsningen vid sjön. Där hade jag tänkt fortsätta för att hon skulle få galoppera mer. Men när det visade sig att att snö och is tinat bort så att vägen nu bara bestod av hårdfrusen lera var det förståss inget alternativ… Efter en kort stund på små volter i skritt i korsningen vände vi istället hemåt igen. 

Testade att utifrån tölt med riktigt lång hals öka tempot - utan att hon skulle korta upp sig - och det gick riktigt bra! När jag lyckas hålla henne lösgjord även i ett högre tempo så är takten SÅ mycket mer stabil! KUL!!! Och Lára höll förståss med om det för hon fick ju springa fort!!! När vi avslutat med trav i grundform verkade vi båda rätt nöjda! 

På fredag är det dags för årets första "landslagsträning" för Atli Gudmundsson - det ska förståss bli kul! Vår "uppladdning" inför denna har dock varit lite besynnerlig… Först red jag en tredagarskurs för Sylvia och utan att hinna rida mer reste jag sedan till Mexico. Och hinner sedan bara med dagens "uppmjukningsridtur" innan det är dags för Atlikurs. Men om man inte rider mellan kurserna så hinner man väl inte förstöra något heller?! ;-)

Edit: Lyckades hålla mig vaken till ca 19.30 denna dag - sedan sov jag i 14 timmar och hade antagligen sovit ännu längre om inte Johan väckt mig! :-O

Inga kommentarer: