söndag 11 augusti 2013

Vill vara anonyma...


Fyra ston som vill vara anonyma... eller egentligen fem - för hon som inte ens hade flugmask står gömd bakom väggen!

I kväll tränade Lára och jag tempoväxlingar på ridbanan. I vänster varv är vi riktigt duktiga!!! I höger varv är vi... hm... inte särskilt duktiga... Jag har definitivt anmält oss för start i rätt varv i alla fall!!! Innan ridpasset hade jag schamponerat man och svansrot med schampo mot klåda. Det ska verka i 30 minuter innan man sköljer ur och jag kom på tidigare i sommar att det ju faktiskt kunde på verka medan jag red!

Sussie var i stallet samtidigt som jag - trevligt med sällskap för första gången på länge! Hon putsade sadel och träns, vilket gjorde mig så inspirerad att även jag gav tränset en välbehövlig omgång. Får ta sadeln en annan dag, så att vi är snygga till tävlingen nästa helg!


På tal om snygg: här är Lára i den nya vojlock vi invigde idag. Den har har "antiglid-material" både på undersidan och ovansidan. Och jag tyckte sadeln låg riktigt bra trots hennes lilla "sommarbetesmage". (Jo, t o m Lára kan få en sådan - men det mesta "pyser ihop" när man rider.) Dock luras kvällsljuset, för både hästen och vojlocken är svarta, inte bruna...! Har verkligen sett fram emot att få testa denna vojlock - för att inte behöva använda gelpad. Jag beställde den redan i samband med Vindurtävlingen i våras, men den har alltså inte kommit förrän nu. Och så här långt tycker jag alltså att den motsvarat förväntningarna.

Oj, vad jag ser fram emot att tävla nästa helg!!! Det är ju så KUL att rida min härliga häst och dessutom få umgås med en massa trevliga islandshästfantaster hela helgen - rena ridlägret! Ett stort problem har alltid varit att jag blivit så fruktansvärt nervös när jag tävlar... I våras blev dock både jag och Sussie så distraherade av hästarnas rymning tidigt på lördagmorgonen att vi aldrig kom oss för att bli riktigt nervösa sedan. Och jag har bestämt mig för att den effekten håller i fortfarande - hoppas det funkar att bestämma så!

Började dagen ute i varma SPA-badet och nu ska jag avsluta dagen på samma sätt - precis som igår. Min kropp mår verkligen bra av att få "koka"!!!

Inga kommentarer: