torsdag 29 augusti 2013

Från ghettot till de fina salongerna!


Så här ser huset ut som jag numera tvingar mina vita hönor att bo i... Det är egentligen tänkt för kaniner, men vi har anpassat det genom att montera in en sittpinne samt klippa upp ett hål i gallret med en ramp ner i uteburen så att de kan gå ut och in som de vill. I utrymmet med den lilla dörren har jag inrett ett värprede. Och nu när ni kan se det med egna ögon förstår ni förståss att det krävdes BETYDLIGT mer än bara (normalt så) oemotståndlig spagetti för att övertyga dem om att man kan bo så här istället för under en presenning?!

"Det visste jag väl att du är smartare än en höna!" skrev Eva från Förenade Arabemiraten som kommentar till min berättelse om hur jag fått kämpa för att överlista Fru Kinell och Fröken Perssons kompakta motstånd mot den radikala standardhöjningen. Härligt att ha vänner med så stark tilltro till ens kapacitet!!!

Tyvärr slog värken till igen i natt... Men den väntade i alla fall till efter midnatt, så jag fick vara relativt värkfri under min födelsedag igår! Först vid 06 i morse kunde jag somna om, lagom till att Johan steg upp för att åka till jobbet. Sedan sov jag ända till kl 12 när telefonen väckte mig. Tur det - för jag måste ju försöka vända tillbaka dygnet igen och ta mig till jobbet i morgon bitti!!! Jobbar dock bara förmiddagen i morgon - sedan är det dags för Atlikurs igen!!!

Började dagen (eller ska man säga "började om"?!) med att dela en sushisallad med hönorna. Jag åt fisken och grönsakerna (förstärkt med en avocado för att få upp fetthalten) och de fick riset. Flera koppar grönt jasminte blev det också. Under våra tre veckor i Kina för ett antal år sedan fick vi grönt jasminte till alla måltider - något jag hann bli väldigt förtjust i. Och till sushi/sashimi tycker jag definitivt att det är ett måste! För den som inte redan provat denna kombo är det hög tid m a o!!!

Insåg föresten att värkskovet fått mig att anamma 16/8 fastan. En mindre känd variant av den nu så trendiga 5:2, där man istället för att "fasta" två dagar per vecka avstår från mat 16 timmar/dygn. Fast nu råkade det bli 18 timmar i mitt fall. Någon nöd gick det inte på mig i alla fall - men som LCHF:are slipper man ju också allt vad blodsockerfall heter så då är det ju ännu lättare att avstå från att äta.

Men nu gäller det alltså att lyckas väcka kropp och hjärna så gott det går. Förhoppningsvis lyckas det tillräckligt för att jag ska ta mig till stallet en sväng i eftermiddag. Fysiskt aktivitet är ett bra sätt hjälpa kroppen att ställa dygnsrytmen rätt igen - även om det bara blir att skritta en sväng i skogen. Men tre koppar jasminte innehöll uppenbarligen inte koffein tillräckligt för detta, så nu är det hög tid för "tyngre grejer": riktigt Earl Grey-te m a o!!!

Inga kommentarer: