fredag 23 augusti 2013

Repetition av Sylvialektionen - inte så "bara"...!!!

Det blev repetition av gårdagens Sylvialektion redan idag, för vi får besök av mina föräldrar från Umeå i helgen (t o m måndag) och då kommer Lára att få några vilodagar. Det optimala hade väl annars varit att vänta någon dag, eftersom hon säkert hade lite träningsvärk efter gårdagen. Men för mig var det förståss ingen nackdel att repetera medan jag fortfarande hade känslan från lektionen i färskt minne!

Tyckte faktiskt det gick över förväntan att så tydligt höja kraven på Lára igår! Visst snedtände hon och blev arg - men jag hade räknat med mycket värre protester. "Men protesterna brukar faktiskt inte bli lika kraftiga numera, som de var under vårt första år tillsammans - PEPPAR, PEPPAR!!!" sa jag till Sylvia.

Idag blev det dock lite värre protester... fast det kan också ha berott på att jag nog hade lite väl bråttom... I skritten var vi överens, men när jag ställde högre krav i traven tyckte svarta damen att jag gick alldeles för långt... Fast jag insåg senare att jag nog haft lite väl bråttom att rida ut längs spåret, istället för att stanna på volten till dess vi var helt överens. Avslutningsvis fick jag i alla fall njuta av riktigt härlig trav med rejält tryck!

När vi gått igenom samma process i tölten var vi REJÄLT slutkörda både Lára och jag, så då avrundade vi för dagen. Hon fick först sträcka ut överlinjen i trav en låååång stund och sedan göra samma sak i skritt för att all ev mjölksyra skulle vara ute ur musklerna. Gårdagens tempoväxlingar i tölt sparade jag alltså till en annan dag.

I morse fick jag ett par jättefina äggkartonger (alltså bara använda en enda gång) av en kollega! Jag blev jätteglad, eftersom de jag har hemma har använts om och om igen sedan i maj och därför alldeles håller på att falla sönder. Dessutom var de nya kartongerna från Klöverbergsgården - så de skulle ju passa extra bra att lägga mina lokalproducerade ägg i!!!

När jag nu kom hem från stallet och bar in mitt pick och pack från bilen insåg jag dock att påsen med de nya äggkartongerna var spårlöst försvunnen... Förutom den hade jag handväskan och två andra påsar att bära på när jag lämnade banken tidigare idag. På väg till bilen handlade jag dessutom grönsaker på Bondens marknad varför påsarna blev ännu fler.... och jag måste helt enkelt ha glömt kvar min kartongpåse vi ett grönsaksstånd... Det var ju tur att jag inte glömde handväskan i alla fall! Men nu får jag hoppas att de gamla äggkartongerna håller ett tag till, för det känns ju väldigt onödigt att köpa ägg på affären bara för att få nya äggkartonger! 

Inga kommentarer: