fredag 2 augusti 2013

Eva i maskopi med hönsen??!!!


Fru Kinell och fröken Persson njuter i fulla drag i favorit-jordgropen. Ni skulle höra deras belåtna kurrande/kuttrande läte när de får ligga där och "bada"!!!

Att vi började låta förra sommarens höns gå lösa ute, trots att de var så skygga, var egentligen en slump. En dag hade någon förbipasserande uppenbarligen öppnat burdörren så att de kunde gå ut... Gissa om jag blev förvånad när Eva, som råkade vara hos oss just den dagen för att plocka vinbär, ringde och berättade att hönsen gick lösa på gården?!

När det som tur var visade sig att det var betydigt lättare än jag befarat att locka in dem i buren igen (vad gör inte en höna för lite kokt spagetti?!) fortsatte vi sedan att släppa ut dem. Fast då självklart bara när vi var hemma och kunde ha koll på att de varken försvann iväg ut på bussgatan eller föll offer för någon lösspringande hund. Vi har också skämtat om att det i själva verket var Eva själv som, i maskopi med hönsen, agerade "förbipasserande vandal"...!


Winnie Mandela, maranen och blommehönan på utflykt. 

Sedan dess har vi i alla fall inte råkat ut för att någon släppt ut några hönor - förrän här om dagen... Jag blev minst sagt förvånad när våra tre färgade damer kom springande mot mig när jag klev ur bilen. "Har Eva varit här och släppt ut er?!" skojade jag medan jag med hönorna i släptåg gick bort till deras bur och där kunde konstatera att ena dörren stod på vid gavel... något den INTE gjorde när jag tittade till dem innan jag åkte till jobbet i morse. Och märk väl att misstanken mot Eva redan var uttalad när jag en stund senare upptäckte lådan med ruccolaplantor som hon uppenbarligen varit förbi med under dagen!!

Nu hade ju hönorna varken sprungit ut på vägen eller fallit offer för någon hund (den här gången heller)  och årets hönor är ju både sällskapliga och riktigt duktiga på inkallning. (Ni skulle se hur söta de är när jag ropar på dem: kommer springande i full karriär och med fjäderdräkten på benen ser det ut som de har Lilla huset på prärien-underbyxor på sig!!! Jag borde filma dem vid tillfälle!) Så det var ju ingen skada skedd. Och Eva åker tillbaka till Förenade Arabemiraten igen på lördag, så då blir det väl lugnt här igen?! ;-)

Själv har jag ingen bra dag idag... När jag väl lyckats bända kroppen ur sängen försökte jag ändå jobba, men det blev bara ett par timmar innan jag insåg att det var bäst att ta den värkande kroppen med mig hem igen... Somnade ifrån ljudboken på soffan - det var inget vidare med sömnen i natt - men nu har jag kvicknat till lite och laddar för ett dopp ute i varma spa-badet! De behagliga nervimpulser som ett varmt bad ger kan faktiskt "störa ut" smärtsignaler så att de inte når hjärnan - fiffigt va´??!! Vem vet, jag kanske t o m börjar "kuttra" som hönorna i jordgropen?!!

Inga kommentarer: