tisdag 27 augusti 2013

Äääääntligen!!!


Stackars Lára har haft FYRA hela vilodagar, medan vi haft mina föräldrar på besök. ALLDELES för många, om man frågar henne! Och hon är uppenbarligen inte ensam om att tycka det, för jag har fått synpunkter från flera håll om att det är alldeles för länge sedan jag uppdaterade här i bloggen. (Vilket ju  hänger ihop - eftersom den främst är min och Láras träningsdagbok.) När klagomål t o m började komma ända från Förenade Arabemiraten var det bara att inse att det var hög tid att komma tillbaka, både till stallet och här i cyberspace!

Det var VARMT idag - hela 24 grader i skuggan när jag kom till stallet efter jobbet! Inte det mest optimala vädret för att fortsätta träna på att rida Lára med MKT mer "tryck" i trav och tölt... men det blir inte allt för många träningstillfällen innan Midurs tävling om 1,5 vecka, så det gäller ju att ligga i!

Idag var vi redan betydligt mer överens i traven. Visserligen flåsade Lára rejält när hon måste ta i så ordentligt med sina bakben, men förutom att det var ansträngande verkade hon tycka att det var ganska OK. Så vi behövde inte stanna allt för länge på volten innan vi kunde rida trav med härlig bärighet längs spåret också!

I tölten blev det däremot mer diskussion... Började på volt i vänster varv och när vi väl var överens där gick det riktigt bra att smyga ut längs spåret också. Men i höger varv var det värre... Där vill hon så GÄRNA tölta i sluta och när jag försökte flytta ut bakdelen på spåret för att räta upp henne protesterade hon genom att sätta upp huvudet och rusa framåt. Efter en stund insåg jag att jag dessutom förvärrade det hela genom att hamna i framvikt...

Mitt fokus blev därför att f f a "sitta på rumpan" och ta ner tempot genom att lägga vikten bakåt. När Lára började lyssna på detta gav jag oss en längre skrittpaus (hon var redan vitskummig under tränset i värmen och jag var rätt slutkörd jag också...) När vi sedan kom igen med nya krafter - och jag satt bättre i sadeln - lyckades jag rakrikta henne tillräckligt för att få uppleva arbetstempo tölt (nästan i alla fall) med rejält tryck från bakbenen. Då var jag nöjd och lät henne varva ner och sträcka ut överlinjen ordentligt i trav och sedan skritt.

I morgon kommer jag inte hinna rida, men på torsdag ska vi ge oss ut en sväng i terrängen så att hon får "skaka loss" musklerna ordentligt. För sedan är det Atlikurs fre-sö! 

Inga kommentarer: