torsdag 12 maj 2011

Utkikstorn och helikoptrar

Igår hade hästarna ledigt från mig. Snarfari veterinärbesiktigades inför försäljningen (helt u a) och blev även vaccinerad. Och p g a det sistnämnda borde jag alltså rida lugnt idag. (Veckans andra ridpass fick bli redan idag - för vi får gäster i morgon, som stannar ända till måndag varför jag inte kommer att hinna rida i helgen.)

Värmde upp Snarfari med skritt och "ta med hästen åt sidan" m h a vikten. Det är verkligen intressant hur detta sätt att värma upp gör honom så mycket mer "på allerten"! Efter en stund skrittar han på med mycket mer energi. Och när vi sedan övergick till trav på volt så var det med rejält "tryck" från bakbenen, vilket gjorde det mycket lättare att jobba honom i bra form.

Övergick sedan till att träna samlad skritt. Och tycker att vi lyckades riktigt bra med det - riktigt långsam, samlad skritt utan något i handen! Varvade med att låta honom sträcka ut framåt-nedåt och slappna av i musklerna. Samtidigt som jag fick vila mina benmuskler. För det krävs en hel del drivning om jag ska få med bakbenen ordentligt.

Avslutade med två varv tölt - då jag både "tog med hästen åt sidan" och gjorde vändningar. Alltså "gav honom något att göra" som Atli sa. Sedan blev det bara lite trav på volt som avrundning på det hela.

Medan Snarfari mumsade kraftfoder ägnade jag mig istället åt Feykir. Han verkar MKT nöjd med att ha större hage! I den nya delen hade han nästan presterat ett "hingsttorn" med skit, så uppenbarligen har han tillbringat mycket tid där! Lite mys blev det med honom och sedan sprayade jag insektsmedel för första gången i år. För tyvärr är ju inte allt positivt med våren... Det är så vackert när löven precis spruckit ut - men de där myggorna i "helikopterstorlek" hade jag kunnat vara utan! Och det hade garanterat hästarna också - men nu fick i alla fall Feykir och Snarfari var sin dusch med insektsmedel i förebyggande syfte.

Inga kommentarer: