lördag 28 maj 2011

Äääääntligen - en LCHF-yoghurt!!!


Jag har verkligen varit en yoghurtoman! Under minst 25 år av mitt liv åt jag yoghurt till frukost VARJE MORGON. När vi under våra många resor ibland hamnat på hotell som inte erbjudit yoghurt till frukosten har Johan fått ta en morgonpromenad till närmaste närbutik för att köpa yoghurt till sin fru. En yoghurt som sedan lite diskret smusslats in i frukostmatsalen. (På Aruba t ex, tömde han närbutikens hela yoghurtlager!!!) De allra flesta av dessa år har det varit naturell yoghurt med 0,5 % fetthalt som gällt för mig. När jag sedan gick över till LCHF byttes denna istället mot turkisk yoghurt. Men eftersom jag numera är av inställningen "10 % fett är bara för nybörjare" så ersattes yoghurten efter ett övergångsår av ägg och bacon till frukost.

När jag så för en vecka sedan plötsligt såg annonserna om den ryska yoghurten med härliga 17 % fett trodde jag knappt det var sant: "De har tänkt på mig!!!" En vild jakt på yoghurten utbröt (även här blev förståss Johan inblandad) och efter besök i fem butiker kunde jag ääääntligen lägga vantarna på två hinkar! Andäktigt avnjöts sedan den första provsmakningen - MMMMMMMUMS!!! Krämig som lättvispad grädde och tack vare fetthalten härligt mättande!

Såg också att man kunde anmäla sig som testpilot - och det kändes ju klockrent! När jag väl hunnit täcka upp mitt enorma uppdämda behov av yoghurt till frukost (vilket i o f s kan ta ett tag) ser jag fram emot att testa alla möjliga andra användningsområden för denna yoghurt!

Hittills är min enda fråga: VARFÖR är hinkarna så SMÅ???

Du kan också bli testpilot! Anmäl dig HÄR.

Inga kommentarer: